Töltött gombócok
2023. január 03. írta: Spider Girl

Töltött gombócok

p_20221011_121142_hdr.jpg

Hozzávalók:

2.5 dl tej, 40 dkg liszt, 1 teáskanál cukor, 2.5 dkg élesztő, 20 gramm olaj, 2 teáskanál só.

A töltelékhez:

virsli, hagyma, szalonna, stb………

lekenéshez:

1 db tojás.

Elkészítési módja:

1 dl cukros és langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a sót, a maradék tejet, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidagasztva letakarva meleg helyen 40 percig kelesztjük.

Ha megkelt ½ cm vastagra nyújtva 10 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. A tészta közepére rakunk tölteléket, félbehajtva összecsíptetjük és gombócokat formázunk belőle.

Egy kiolajozott formába vagy tepsibe rakjuk egymás mellé őket egy hőálló tálka köré. Így kelesztjük még 30 percig. 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt.

Felvert tojással lekenve előmelegített sütőbe téve 30 perc alatt megsütjük.

Tálaláskor a középen lévő tálkába paradicsomszószt öntve kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8618017446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása