Hozzávalók:
1 dl tej, 45 dkg liszt, 1.5 evőkanál cukor, 3 dkg élesztő, 1.5 dl langyos víz, 1/2 dl olaj, 1.5 teáskanál só.
a kenéshez:
olaj.
tetejére:
felvert tojás sárgája.
Elkészítési módja:
a tejben kevés cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt.
Tálban összekeverjük a lisztet, a cukorral, a sóval, a vízzel, olajjal és a felfuttatott élesztővel, és jól kidagasztjuk.Letakarva 1 órán át kelesztjük.
Kelesztés után 8 egyforma gombócot készítünk amit letakarunk és 10 percig kelesztjük.
Mikor letelt a 10 perc minden golyóból 15-20 cm átmérőjű köröket nyújtunk, majd megkenjük olajjal és félbevágjuk, majd ezt is félbehajtjuk és sütőpapirral bélelt lemezre téve kelesztjük még 20 percig letakarva.
Addig előmelegitjük a sütőt 175 °C-ra.
Lekenjük tojás sárgájával és 20-25 perc alatt megsütjük.
Sütőből kivéve picit lespricceljük, majd ízlés szerint rakunk bele szalámit, sajtot, hagymát, uborkát, stb.....