Zsebes zsemle
2020. április 03. írta: Spider Girl

Zsebes zsemle


p_20200403_155933_hdr.jpg

Hozzávalók:

1 dl tej, 45 dkg liszt, 1.5 evőkanál cukor, 3 dkg élesztő, 1.5 dl langyos víz, 1/2 dl olaj, 1.5 teáskanál só.

a kenéshez:

olaj.

tetejére:

felvert tojás sárgája.

Elkészítési módja:

a tejben kevés cukor hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt.

Tálban összekeverjük a lisztet, a cukorral, a sóval, a vízzel, olajjal és a felfuttatott élesztővel, és jól kidagasztjuk.Letakarva 1 órán át kelesztjük.

Kelesztés után 8 egyforma gombócot készítünk amit letakarunk és 10 percig kelesztjük.

Mikor letelt a 10 perc minden golyóból 15-20 cm átmérőjű köröket nyújtunk, majd megkenjük olajjal és félbevágjuk, majd ezt is félbehajtjuk és sütőpapirral bélelt lemezre téve kelesztjük még 20 percig letakarva.

Addig előmelegitjük a sütőt 175 °C-ra.

Lekenjük tojás sárgájával és 20-25 perc alatt megsütjük.

Sütőből kivéve picit lespricceljük, majd ízlés szerint rakunk bele szalámit, sajtot, hagymát, uborkát, stb.....

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8015588110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása