Éjszaka kelt fonott kalács
2021. január 25. írta: Spider Girl

Éjszaka kelt fonott kalács


p_20210125_125137_hdr.jpg

Hozzávalók:

4 dl langyos te, 1 db tojás sárgája, 8 dkg vaj vagy margarin, 60 dkg liszt, 3 evőkanál cukor, 2.5 dkg élesztő, 1 teáskanál só.

a lekenéshez:

1 db felvert tojás.

Elkészítési módja:

1 dl langyos és cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojás sárgáját, a maradék langyos tejet és a felfuttatott élesztőt, majd hozzáadagoljuk a vajat és alaposan kidagasztjuk. Folpack-kal letakarva 1/2 óráig a konyhában kelesztjük, majd berakjuk éjszakára a hütőbe.

p_20210124_194427_hdr.jpg

Másnap kivesszük és picit hagyjuk az asztalon úgymond melegedni.

p_20210125_104050_hdr.jpg

Átgyúrjuk és 8 gombócot formázunk belőle, amiket letakarunk és 10 percig kelesztjük.

p_20210125_104708_hdr.jpg

Elkezdjük a gombócokból rudakat formázni, ha úgy érezzük szakad várjunk egy kicsit.

p_20210125_110446_hdr.jpg

Az egyik négyes rúdból hosszúkás, a másikból kerek kalácsot formázunk.

p_20210125_111017_hdr.jpg

p_20210125_112050_hdr.jpg

Sütőpapiros tepsibe rakva lekenjük felvert tojással és kb. 20-25 percig így kelesztjük addig előmelegítjük a sütőt 190°C-ra.

Mikor előmelegedett újból lekenjük a felvert tojással és sütőbe rakjuk, majd 10 perc után visszavesszük 180 °C-ra és még sütjük 20 percig.

Rácsra kivéve hűtjűk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8716403056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása