Sajtos-szalonnás fonott
2020. június 03. írta: Spider Girl

Sajtos-szalonnás fonott

p_20200102_122651_hdr.jpg

 

Sajtos – szalonnás fonott

 

Hozzávalók:

a tésztához:

2 db tojás, 2.5 dl tej, 50 dkg liszt, 1.5 dl olaj, 2.5 dkg élesztő, 1-1 kávéskanál cukor és só.

A töltelékhez:

20 dkg császárszalonna, 15 dkg reszelt sajt.

Elkészítési módja:

1 dl langyos és cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojásokat, a maradék tejet, az olajat, a sót és a felfuttatott élesztőt. Jól kidagasztjuk és meleg helyen letakarva 1 órán át kelesztjük.

A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztva mindegyiket még további 3 részre osztjuk így 30 kis kupacot kapunk. Egyesével vékony hengereket formázunk majd mindegyikre rakunk egy szelet szalonnát és 3 hengerből megfonjuk. Összesen 10 db-ot kell kapjunk.

Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.

Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk, megszórjuk reszelt sajttal és berakjuk az előmelegített sütőbe és még 10-15 percig így kelesztjük.

Előmelegített sütőbe téve aranyszínűre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr515738204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása