Hozzávalók:
a tangzhong-hoz:
2.5 dl víz, 5 dkg liszt.
a kiflihez:
2 db tojás sárgája, 4 dkg olvasztott vaj, 1.2 dl tej, 45 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő,1-1 kis kanál cukor és só.
Kenéshez:
5 dkg olvasztott vaj
a lekenéshez:
1 db tojás
Elkészítési módja:
Elkészítjük a tangzhongot: a vizet összekeverjük a liszttel habverővel, majd lassú tüzőn kavargatva rántásszerűt készitünk.
Cukros és langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat, a vajat, a sót, a felfuttatott élesztőt és tangzhongot, puha tésztát dagasztunk belőle. Letakarjuk és meleg helyen 45-60 percig kelesztjük.
Kelesztés után 5 mm vastagságú téglalapot nyújtva belőle megkenjük az olvasztott vajjal. Feltekerjük, majd először a jobb oldali részt középre hajtjuk, majd erre ráhajtjuk a bal oldalit. Letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
Mikor megkelt kétfelé vesszük és kört nyújtunk belőle minél vékonyabb annál jobb. Egy körböl 8 háromszöget vágunk, majd még picit nyújtjuk és a háromszög talpából kiindulva feltekerjük.Tekerés közben is nyújthatjuk még.
Sütőpapiros tepsibe téve letakarjuk és 30 percig kelesztjük. Addig előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Sütés előtt lekenjük felvert tojással.
Berakjuk a sütőbe és 15 perc alatt megsütjük.