Vajas kifli tangzhong-al
2021. február 09. írta: Spider Girl

Vajas kifli tangzhong-al

 

p_20210209_171641_hdr.jpg

 

Hozzávalók:

a tangzhong-hoz:

2.5 dl víz, 5 dkg liszt.

a kiflihez:

2 db tojás sárgája, 4 dkg olvasztott vaj, 1.2 dl tej, 45 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő,1-1 kis kanál cukor és só.

Kenéshez:

5 dkg olvasztott vaj

a lekenéshez:

1 db tojás

Elkészítési módja:

Elkészítjük a tangzhongot: a vizet összekeverjük a liszttel habverővel, majd lassú tüzőn kavargatva rántásszerűt készitünk.

p_20210209_134542_hdr.jpg

Cukros és langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat, a vajat, a sót, a felfuttatott élesztőt és tangzhongot, puha tésztát dagasztunk belőle. Letakarjuk és meleg helyen 45-60 percig kelesztjük.

p_20210209_150042_hdr.jpg

Kelesztés után 5 mm vastagságú téglalapot nyújtva belőle megkenjük az olvasztott vajjal. Feltekerjük, majd először a jobb oldali részt középre hajtjuk, majd erre ráhajtjuk a bal oldalit. Letakarjuk és 30 percig kelesztjük.

p_20210209_154847_hdr.jpg

Mikor megkelt kétfelé vesszük és kört nyújtunk belőle minél vékonyabb annál jobb. Egy körböl 8 háromszöget vágunk, majd még picit nyújtjuk és a háromszög talpából kiindulva feltekerjük.Tekerés közben is nyújthatjuk még.

p_20210209_163354_hdr.jpg

Sütőpapiros tepsibe téve letakarjuk és 30 percig kelesztjük. Addig előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

Sütés előtt lekenjük felvert tojással.

Berakjuk a sütőbe és 15 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1716421678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása