Töltött háromszögek
2020. október 07. írta: Spider Girl

Töltött háromszögek

p_20201006_171622_hdr.jpg

Hozzávalók:

a kelt tésztához:

1 db tojás, 1 dl kefír vagy tejföl, 0.75 dl tej, 35 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 0.5 dl olaj, 1 teáskanál cukor, ½ evőkanál só.

A töltelékhez:

20-20 dkg bacon szalonna és kukorica, 7 dkg sajt, 1 dl tejföl, 1 fej hagyma.

Elkészítési módja:

Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Beleszitáljuk egy tálba a lisztet, majd belerakjuk a sót, a tojást, a kefírt, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidagasztjuk és letakarva 40-60 percig kelesztjük.

Míg kel a tészta picit elősütjük egy serpenyőben a szalonnát, megpucoljuk és feldaraboljuk a hagymát és lereszeljük a sajtot.

Mikor megkelt a tészta 3 mm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük tejföllel, majd rászórjuk a szalonnát, a hagymát és sajtot. Feltekerjük és háromszögekre daraboljuk.

Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra.

Sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.

Berakjuk a sütőbe és légkeverésen 25-30 perc alatt megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3316231328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása