Hozzávalók:
a kelt tésztához:
1 db tojás, 1 dl kefír vagy tejföl, 0.75 dl tej, 35 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 0.5 dl olaj, 1 teáskanál cukor, ½ evőkanál só.
A töltelékhez:
20-20 dkg bacon szalonna és kukorica, 7 dkg sajt, 1 dl tejföl, 1 fej hagyma.
Elkészítési módja:
Cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Beleszitáljuk egy tálba a lisztet, majd belerakjuk a sót, a tojást, a kefírt, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidagasztjuk és letakarva 40-60 percig kelesztjük.
Míg kel a tészta picit elősütjük egy serpenyőben a szalonnát, megpucoljuk és feldaraboljuk a hagymát és lereszeljük a sajtot.
Mikor megkelt a tészta 3 mm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük tejföllel, majd rászórjuk a szalonnát, a hagymát és sajtot. Feltekerjük és háromszögekre daraboljuk.
Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra.
Sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
Berakjuk a sütőbe és légkeverésen 25-30 perc alatt megsütjük.