Hozzávalók:
1 dl tej, 45 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 2.5 evőkanál olaj, kb. 2 dl víz, 1 púpos mokkáskanál só.
Töltelék:
375 gramm tejföl, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 30 dkg sonka, 20-20 dkg kukorica és reszelt sajt, 1 evőkanál olaj.
Lekenéshez:
1 db tojás.
Elkészítési módja:
1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Tálba szitáljuk a lisztet hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sót, a felfuttatott élesztőt elkezdjük összedolgozni és közben hozzáadagoljuk az olajat. Közepes keménységű tésztát kell kapnunk, 5-6 percen át dagasztjuk. Cipót formázunk belőle lekenjük olajjal és letakarva 40 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkán 10 egyenlő részre osztva ismét kelesztjük 10-15 percig. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.
Egyenként 18 cm átmérőjű kört nyújtunk aminek megkenjük az egyik felét fokhagymával kevert tejföllel, és rakunk rá darabolt sonkát, kukoricát, reszelt sajtot és picit meglocsoljuk olajjal.
Félbehajtjuk, szorosan lezárjuk és sütőpapiros tepsibe rakjuk. Felvert tojással megkenjük, megszurkáljuk és berakjuk az előmelegített sütőbe és 30 perc alatt megsütjük.