Kínai csirkemellcsíkok
2020. június 09. írta: Spider Girl

Kínai csirkemellcsíkok

p_20200608_220914_hdr.jpg

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell, 1 szál sárgarépa, 1-1 fej vörös -és lilahagyma, 1-2 szál újhagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 dl szójaszósz, 1 evőkanál keményitő, só, bors, olaj.

Megmossuk és vékony csíkokra vágjuk a csirkemellet és bepácoljuk 2 evőkanál szójaszósz és kevés olaj keverékében. Betesszük 1 órára a hűtőbe addig feldaraboljuk a többi hozzávalót: a  megpucolt hagymákat, a sárgarépát csíkokra vágjuk.

Wokban vagy serpenyőben kevés olajon 4-5 perc alatt megpírítjuk a csirkemell csíkokat, majd sózzuk, borsozzuk és kiszedve az olajból félrerakjuk. A visszamaradt olajban lepiritjuk a sárgarépát, majd hozzáadjuk a hagymákat, visszarakjuk a csirkemell csíkokat. Rárakjuk a pucolt és préselt fokhagymagerezdeket, a maradék szójaszószt és a kevés vízben feloldott keményitőt. Az egészet összeforraljuk.

Én főtt rizzsel tálaltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr415763860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása