Hozzávalók:
50 dkg csirkemell, 1 szál sárgarépa, 1-1 fej vörös -és lilahagyma, 1-2 szál újhagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 dl szójaszósz, 1 evőkanál keményitő, só, bors, olaj.
Megmossuk és vékony csíkokra vágjuk a csirkemellet és bepácoljuk 2 evőkanál szójaszósz és kevés olaj keverékében. Betesszük 1 órára a hűtőbe addig feldaraboljuk a többi hozzávalót: a megpucolt hagymákat, a sárgarépát csíkokra vágjuk.
Wokban vagy serpenyőben kevés olajon 4-5 perc alatt megpírítjuk a csirkemell csíkokat, majd sózzuk, borsozzuk és kiszedve az olajból félrerakjuk. A visszamaradt olajban lepiritjuk a sárgarépát, majd hozzáadjuk a hagymákat, visszarakjuk a csirkemell csíkokat. Rárakjuk a pucolt és préselt fokhagymagerezdeket, a maradék szójaszószt és a kevés vízben feloldott keményitőt. Az egészet összeforraljuk.
Én főtt rizzsel tálaltam.