Hozzávalók:
a piskótához:
5 db tojás, 15 dkg liszt, 12 dkg cukor, 5 evőkanál víz, 5 gramm sütőpor, pici só.
a csokiöntethez:
8 dl tej, 5-6 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 evőkanál kakaópor.
Elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Kettéválasztjuk a tojást, a fehérjét elkezdjük felverni majd mikor már majdnem kemény hozzáadagoljuk a cukrot. Mikor kemény finoman hozzákeverjük a picit felvert tojás sárgákat, a vizet, a sóval és sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Míg sül a piskóta elkészítjük a csokiöntetet: összekeverjük a pudingport a kakaóporral, majd a cukorral és kevés tejjel kikeverjük, majd felöntve a többi tejjel kicsit folyós pudingot főzzünk belőle.
A kész piskótából tetszőleges kockákat vágunk és leöntjük csokiöntettel.