Japán vajas keksz
2021. március 06. írta: Spider Girl

Japán vajas keksz


p_20210220_192512_hdr.jpg

Hozzávalók:

20 dkg vaj, 17 dkg porcukor, 1 db tojás sárgája, pici vaníliaaroma. 17 és 15.5 dkg liszt, 1.5 dkg kakaópor.

Elkészítési módja:

Egy tálban kidolgozzuk a vajat a porcukorral, majd mikor egynemű akkor hozzáadjuk a tojás sárgáját és a vanília aromát.

Elfelezzük az egyikbe rakunk 17 dkg lisztet és összedolgozzuk.

A másikba rakjuk a 15.5 dkg lisztet és 1.5 dkg kakaót. Mindkét tésztát jól összedolgozzuk.

Folpack-ba csomagolva berakjuk a hütőbe 1-2 órára.

p_20210220_130036_hdr.jpg

A hütőből kivéve hengert sodorunk a fehér tésztából és 5 egyenlő részre vágjuk. Ugyan így járunk el a kakaós tésztával.

p_20210220_140607_hdr.jpg

1-1 fehér és kakaós tésztát négyzet alakúra nyújtjuk 1 cm vastag és 5.5 cm széles legyen. Folpack-ba csomagoljuk.

p_20210220_141208_hdr.jpg

1-1 fehér és kakaós tésztát négyzet alakúra nyújtunk 5 mm vastag és 9-5 cm széles legyen ezeket is folpack-ba csomagoljuk.

p_20210220_141705_hdr.jpg

Nyújtunk 1-1 tésztából 16 cm hosszú és 3 mm vastag téglalapot, majd ezeket is becsomagoljuk.

p_20210220_142939_hdr.jpg

1-1 hengert formázunk amik 3 cm átmérőjüek legyenek. Ezekhez vagy egy világos vagy egy kakaós tésztából nyújtunk egy téglalapot ami 3 mm vastag és olyan széles beleférjen a henger.

p_20210220_141957_hdr.jpg

Mindent folpack-ba csomagolva 2 órára berakunk a hütőbe.

p_20210220_153131_hdr.jpg

Ezt a két tésztát felcsíkozzuk.

p_20210220_153639_hdr.jpg

Egy kis tálban összekeverünk 1 db tojásfehérjét pici vizzel.

Összeragasztunk 1 barna-egy fehér és ismét egy barna tésztát a tojásfehérjés vizzel, majd megkenve a tetejét ismét jön rá egy sor csak pepitába, majd megint lekenjük és új sor megint pepitába. Folpack-ba csomagoljuk.

A két téglalap alakot egyenként megkenjük és egymásra helyezzük, majd 3 részre osztva egymásra rakjuk.

p_20210220_154648_hdr.jpg

Folpack-ba csomagoljuk.

A hengereket a képen látható módon feldaraboljuk.

p_20210220_155117_hdr.jpg

A képen látható módon összeillesztjük, a tojásfehérjés vizzel.

p_20210220_155441_hdr.jpg

Az egyke tésztába becsomagoljuk és folpack-ba rakjuk.

A 16 cm-es téglalapokat megkenjük és egymásra fektetve feltekerjük, mint egy bejglit. Folpack-ba csomagoljuk.

Minden egyes tésztát hütőbe rakunk 1-2 órára.

Kivéve a hütőből mindegyiket 1-2 cm szeletekre vágjuk. Sütőpairos tepsibe rakjuk őket.

p_20210220_180449_hdr.jpg

p_20210220_181816_hdr.jpg

170 °C-os sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

p_20210220_184217_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5916452106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása