Hozzávalók:
20 dkg vaj, 17 dkg porcukor, 1 db tojás sárgája, pici vaníliaaroma. 17 és 15.5 dkg liszt, 1.5 dkg kakaópor.
Elkészítési módja:
Egy tálban kidolgozzuk a vajat a porcukorral, majd mikor egynemű akkor hozzáadjuk a tojás sárgáját és a vanília aromát.
Elfelezzük az egyikbe rakunk 17 dkg lisztet és összedolgozzuk.
A másikba rakjuk a 15.5 dkg lisztet és 1.5 dkg kakaót. Mindkét tésztát jól összedolgozzuk.
Folpack-ba csomagolva berakjuk a hütőbe 1-2 órára.
A hütőből kivéve hengert sodorunk a fehér tésztából és 5 egyenlő részre vágjuk. Ugyan így járunk el a kakaós tésztával.
1-1 fehér és kakaós tésztát négyzet alakúra nyújtjuk 1 cm vastag és 5.5 cm széles legyen. Folpack-ba csomagoljuk.
1-1 fehér és kakaós tésztát négyzet alakúra nyújtunk 5 mm vastag és 9-5 cm széles legyen ezeket is folpack-ba csomagoljuk.
Nyújtunk 1-1 tésztából 16 cm hosszú és 3 mm vastag téglalapot, majd ezeket is becsomagoljuk.
1-1 hengert formázunk amik 3 cm átmérőjüek legyenek. Ezekhez vagy egy világos vagy egy kakaós tésztából nyújtunk egy téglalapot ami 3 mm vastag és olyan széles beleférjen a henger.
Mindent folpack-ba csomagolva 2 órára berakunk a hütőbe.
Ezt a két tésztát felcsíkozzuk.
Egy kis tálban összekeverünk 1 db tojásfehérjét pici vizzel.
Összeragasztunk 1 barna-egy fehér és ismét egy barna tésztát a tojásfehérjés vizzel, majd megkenve a tetejét ismét jön rá egy sor csak pepitába, majd megint lekenjük és új sor megint pepitába. Folpack-ba csomagoljuk.
A két téglalap alakot egyenként megkenjük és egymásra helyezzük, majd 3 részre osztva egymásra rakjuk.
Folpack-ba csomagoljuk.
A hengereket a képen látható módon feldaraboljuk.
A képen látható módon összeillesztjük, a tojásfehérjés vizzel.
Az egyke tésztába becsomagoljuk és folpack-ba rakjuk.
A 16 cm-es téglalapokat megkenjük és egymásra fektetve feltekerjük, mint egy bejglit. Folpack-ba csomagoljuk.
Minden egyes tésztát hütőbe rakunk 1-2 órára.
Kivéve a hütőből mindegyiket 1-2 cm szeletekre vágjuk. Sütőpairos tepsibe rakjuk őket.
170 °C-os sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.