Hozzávalók:
4 db tojás sárgája, 38 dkg hideg vaj vagy margarin, 375 gramm főtt és áttört burgonya, 66 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 20 gramm cukor, 22 gramm só.
A kenéshez:
1 db tojás.
Elkészítési módja:
Felrakjuk a burgonyát főni , majd mikor megfőtt megpucoljuk és áttörve hagyjuk kihűlni
Tálba rakjuk a lisztet, a vajat vagy margarint, a tojás sárgákat, az élesztőt, a sót, cukrot, ( de a só és a cukor ne érintkezzen az élesztővel ), és az áttört burgonyát. Jól összedolgozzuk és folpackkal letakarva berakjuk a hűtőbe ½ napra.
A kihűlt tésztát kinyújtjuk és sűrűn beirdaljuk, majd megkenjük vékonyan felvert tojás sárgájával, majd majd képzeletben oszd három részre a tésztát, és a középső részre először hajtsd rá az egyik egyharmadot, majd arra a másik egyharmadot. Kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra és 1-2 mm mélyen ízlés szerint bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
20 percen át így kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Lekenjük a tetejüket tojás sárgájával és előmelegített sütőbe téve megsütjük 15-20 perc alatt.