Burgonyás pogácsa
2023. január 05. írta: Spider Girl

Burgonyás pogácsa

p_20200812_165223_hdr.jpg

Hozzávalók:

 4 db tojás sárgája, 38 dkg hideg vaj vagy margarin, 375 gramm főtt és áttört burgonya, 66 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 20 gramm cukor, 22 gramm só.

A kenéshez:

1 db tojás.

Elkészítési módja:

Felrakjuk a burgonyát főni , majd mikor megfőtt megpucoljuk és áttörve hagyjuk kihűlni

Tálba rakjuk a lisztet, a vajat vagy margarint, a tojás sárgákat, az élesztőt, a sót, cukrot, ( de a só és a cukor ne érintkezzen az élesztővel ), és az áttört burgonyát. Jól összedolgozzuk és folpackkal letakarva berakjuk a hűtőbe ½ napra.

A kihűlt tésztát kinyújtjuk és sűrűn beirdaljuk, majd megkenjük vékonyan felvert tojás sárgájával, majd majd képzeletben oszd három részre a tésztát, és a középső részre először hajtsd rá az egyik egyharmadot, majd arra a másik egyharmadot. Kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra és 1-2 mm mélyen ízlés szerint bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

20 percen át így kelesztjük.

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

Lekenjük a tetejüket tojás sárgájával és előmelegített sütőbe téve megsütjük 15-20 perc alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3118018854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása