Zsemle
2020. május 13. írta: Spider Girl

Zsemle

p_20200512_221759_hdr.jpg

Hozzávalók:

1.5 dl tej, 2 dkg olvasztott vaj, 50 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 2 dl langyos víz, pici cukor, 1 teáskanál só.

Elkészítési módja:

Langyos és cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Beleszitáljuk a lisztet egy tálba hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vizet, a sót és a felfuttatott élesztőt. Jól kidagasztjuk és letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. 

Ha megkelt 8 egyenlő részre osztva zsemlét formázunk és sütőpapirral bélelt tepsibe rakva még kelesztjük 30 percig.

Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra és rakunk be egy edénybe vizet.

Ha letelt a 30 perc lespricceljük a zsemléket és berakjuk az előmelegitett sütőbe és alsó-felső sütésen 40 perc alatt megsütjük. Ha úgy érezzük közben is lespriccelhetjük.

Én az utolsó 10 percben csak alsó sütéssel sütöttem.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7415689504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása