Hozzávalók:
1.5 dl tej, 2 dkg olvasztott vaj, 50 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 2 dl langyos víz, pici cukor, 1 teáskanál só.
Elkészítési módja:
Langyos és cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Beleszitáljuk a lisztet egy tálba hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vizet, a sót és a felfuttatott élesztőt. Jól kidagasztjuk és letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 8 egyenlő részre osztva zsemlét formázunk és sütőpapirral bélelt tepsibe rakva még kelesztjük 30 percig.
Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra és rakunk be egy edénybe vizet.
Ha letelt a 30 perc lespricceljük a zsemléket és berakjuk az előmelegitett sütőbe és alsó-felső sütésen 40 perc alatt megsütjük. Ha úgy érezzük közben is lespriccelhetjük.
Én az utolsó 10 percben csak alsó sütéssel sütöttem.