Hozzávalók:
2 db tojás sárgája, 5 dl tej, 150 gramm tejföl, 1 kg liszt, 4-5 dkg élesztő, 1-2 csipet só, pici cukor.
a töltelékhez:
1 szál kolbász vagy szalonna, 2-3 fej hagyma, 10 dkg margarin.
a lekenéshez:
1 db tojás.
a tetejére:
szezámmag.
1 dl langyos és cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat, a tejfölt, a maradék langyos tejet, a sót és a felfuttatott élesztőt. Folpack-kal letakarjuk és 1 órán át kelesztjük.
Míg kel félkarikára vágjuk a kolbászt vagy felkockázzuk a szalonnát. Megpucoljuk és apróra vágjuk a hagymát, majd megdinszteljük a margarinon. Mikor megkelt a tészta ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
Megkenjük a margarinos hagyma felével és rászórjuk a félkarika kolbász felét is.
A képen lévő módon hajtogatjuk. 15 percig pihentetjük.
Mikor megkelt kinyújtjuk és újból megkenjük a maradék hagymás margarinnal és rászórjuk a maradék kolbászokat. Ismét hajtogatjuk és kelesztjük 15 percig. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Mikor letelt a 15 perc ujjnyi vastagra kinyújtva beirdaljuk, majd egyforma kockákra vágjuk. Sütőpapiros tepsibe téve felvert tojással megkenjük és szezámmaggal megszórjuk.
Berakjuk az előmelegített sütőbe és szép pirosra sütjük.