Szalonnás-hagymás kocka
2021. március 07. írta: Spider Girl

Szalonnás-hagymás kocka

p_20210217_123136_hdr.jpg

Hozzávalók:

2 db tojás sárgája, 5 dl tej, 150 gramm tejföl, 1 kg liszt, 4-5 dkg élesztő, 1-2 csipet só, pici cukor.

a töltelékhez:

1 szál kolbász vagy szalonna, 2-3 fej hagyma, 10 dkg margarin.

a lekenéshez:

1 db tojás.

a tetejére:

szezámmag.

1 dl langyos és cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat, a tejfölt, a maradék langyos tejet, a sót és a felfuttatott élesztőt. Folpack-kal letakarjuk és 1 órán át kelesztjük.

Míg kel félkarikára vágjuk a kolbászt vagy felkockázzuk a szalonnát. Megpucoljuk és apróra vágjuk a hagymát, majd megdinszteljük a margarinon. Mikor megkelt a tészta ujjnyi vastagra kinyújtjuk.

Megkenjük a margarinos hagyma felével és rászórjuk a félkarika kolbász felét is.

A képen lévő módon hajtogatjuk. 15 percig pihentetjük.

p_20210217_104414_hdr.jpg

Mikor megkelt kinyújtjuk és újból megkenjük a maradék hagymás margarinnal és rászórjuk a maradék kolbászokat. Ismét hajtogatjuk és kelesztjük 15 percig. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

Mikor letelt a 15 perc ujjnyi vastagra kinyújtva beirdaljuk, majd egyforma kockákra vágjuk. Sütőpapiros tepsibe téve felvert tojással megkenjük és szezámmaggal megszórjuk.

Berakjuk az előmelegített sütőbe és szép pirosra sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3316453042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása