Lekváros buktatorta
2020. március 17. írta: Spider Girl

Lekváros buktatorta

p_20200316_115543_hdr.jpg

 

Hozzávalók:

3 dl tej, 1 dkg olvasztott margarin, 50 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 6-8 evőkanál cukor, pici só.

a töltelék:

házi lekvár.

lekenéshez:

1 db tojás sárgája.

Elkészítési módja:

1 dl cukros langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Tálba rakjuk a lisztet a margarinnal, a cukorral, a maradék langyos tejjel, sóval és legvégül hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és kidagasztjuk, majd lefedve duplájára kelesztjük. Kelés után lisztezett deszkán 30 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle amiből pogácsaszaggatóval vagy pohárral köröket szaggatunk ki.

Mindegyik közepébe rakunk a lekvárból és alul összecsiptetve gombócokat formálunk belőlük.

Vajjal kikent kapcsos tortaformába rendezzük, úgy hogy mindegyik gombóc oldalát lekenjük vajjal így könnyebben tudjuk evéskor szétszedni. Felvert tojással megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben 200 °C-on 45 perc alatt megsütjük.

Porcukorral megszórva kínálhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1015531292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása