Csöröge fánkok
2020. február 24. írta: Spider Girl

Csöröge fánkok

p_20200110_160221_hdr.jpg

Hozzávalók:

3 db tojás sárgája, 5 dkg vaj, 1.5 dl tejföl, 25 dkg liszt, 2 gramm porcukor, pici só.

a sütéshez:

olaj.

a díszitéshez:

porcukor.

Elkészítési módja:

Egy tálba rakjuk az átszitált lisztet és belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat, a cukrot, a tejfölt és sót. Jól kidagasztjuk a tésztát. Ezután folpackba csomagolva berakjuk a hütőbe 15 percre.

Lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra kinyújtva, négyszögekre vágjuk és a négyszögek közepébe mélyedést vágunk. 

Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.

Mikor mindet megformáztuk forró olajban kis adagokban elkezdjük kisütni.

Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.

Kiszedjük papirtörlöre és még melegen megporcukrozzuk.
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1815489930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása