Hozzávalók:
3 db tojás sárgája, 5 dkg vaj, 1.5 dl tejföl, 25 dkg liszt, 2 gramm porcukor, pici só.
a sütéshez:
olaj.
a díszitéshez:
porcukor.
Elkészítési módja:
Egy tálba rakjuk az átszitált lisztet és belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat, a cukrot, a tejfölt és sót. Jól kidagasztjuk a tésztát. Ezután folpackba csomagolva berakjuk a hütőbe 15 percre.
Lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra kinyújtva, négyszögekre vágjuk és a négyszögek közepébe mélyedést vágunk.
Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.