Hozzávalók:
3 dl tej, 2 dkg vaj, 50 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 1 kis kanál cukor, 1.5 teáskanál só.
Elkészítési módja:
1 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a maradék tejet, a sót, és a felfuttatott élesztőt és 10 percig dagasztjuk. letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt enyhén lisztezett deszkára téve cipót formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk és éles késsel vagy pengével bevagdossuk.
Meleg helyen a jénaiban még 1 órán át kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt 230 °C-ra.
Lespricceljük a kenyér és a jénai tetejét, majd berakjuk az előmelegített sütőbe és 50 percig sütjük, majd kivesszük levesszük a tetejét picit lespricceljük és visszarakjuk 5-10 percre még sülni.
Mikor megsült rácsra tesszük és lespricceljük.