Zsúrkenyér
2020. április 13. írta: Spider Girl

Zsúrkenyér

p_20200413_180122_hdr.jpg

Hozzávalók:

3 dl tej, 2 dkg vaj, 50 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 1 kis kanál cukor, 1.5 teáskanál só.

Elkészítési módja:

1 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a maradék tejet, a sót, és a felfuttatott élesztőt és 10 percig dagasztjuk. letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

Mikor megkelt enyhén lisztezett deszkára téve cipót formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk és éles késsel vagy pengével bevagdossuk.

Meleg helyen a jénaiban még 1 órán át kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt 230 °C-ra.

Lespricceljük a kenyér és a jénai tetejét, majd berakjuk az előmelegített sütőbe és 50 percig sütjük, majd kivesszük levesszük a tetejét picit lespricceljük és visszarakjuk 5-10 percre még sülni.

Mikor megsült rácsra tesszük és lespricceljük.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5615610270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása