Hozzávalók:
3-3.5 dl tej, 70 dkg liszt, 8 evőkanál cukor, 4 dkg élesztő, 1 kis kanál só, 2 dl olaj, 3 dkg kakaópor.
Elkészítési módja:
1 dl tejben amibe rakunk 1 kis kanál cukrot felfuttatjuk az élesztőt. Tálba szitáljuk a lisztet, majd mélyedést készitünk a közepébe.Beleöntjük a mélyedésbe a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és az olajat, beleöntünk még 2 dl tejet.
Én picit összedolgoztam majd két részre osztottam és az egyikbe pici tejben elkevert kakaót hozzádolgozom, majd mindkét tésztát kidagasztom. Duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán picit átgyúrjuk a fehér tésztát majd vékonyra kinyújtjuk.Ugyanígy járunk el a kakaóssal is, majd a kakaósra ráfektetjük a fehér tésztát.
Háromszögeket vágunk a tésztából.Majd minden háromszöget feltekerjük kifli formára és sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk. Mivel nem kenjük le a tésztát így nehéz lenne észrevenni mikor sült meg a kakaós így én csináltam olyat ahol a fehér tészta van felül. Letakarva még 20 percig kelesztjük.
Előmelegítjük a sütőt 170-180 °C-ra. 20 perc leteltével berakjuk a sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütjük.