Hozzávalók:
60 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 2 csésze langyos víz, 1 csomag instant élesztő, 2 teáskanál só.
Elkészítési módja:
Az átszitált liszthez hozzáadjuk az olajat, a vízet, az instant élesztőt és a sót, majd összedolgozzuk és konyharuhával letakarva berakjuk egy éjszakára a hütőbe.
Másnap lisztezett deszkára tesszük, átdagasztjuk kicsit és cipót formázunk belőle.
Bekapcsoljuk a sütőt 220 °C-ra.
Kibélelünk sütőpapirral egy jénai tálat és belerakjuk a tésztát, vízzel lespricceljük, bespricceljük a jénai tetejét is és berakjuk a még meleg sütőbe.
50 percig sütjük, majd tűpróbát végzünk és ha megsült a fedőt levéve még 10 percre visszarakjuk a sütőbe.
Mikor megsült lespricceljük a tetejét és várjuk míg kihűl.