Dagasztás nélküli kenyérke
2019. november 18. írta: Spider Girl

Dagasztás nélküli kenyérke

Gyors és egyszerű

p_20191118_103327_hdr.jpg

Hozzávalók:

60 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 2 csésze langyos víz, 1 csomag instant élesztő, 2 teáskanál só.

Elkészítési módja:

Az átszitált liszthez hozzáadjuk az olajat, a vízet, az instant élesztőt és a sót, majd összedolgozzuk és konyharuhával letakarva berakjuk egy éjszakára a hütőbe.

Másnap lisztezett deszkára tesszük, átdagasztjuk kicsit és cipót formázunk belőle.

Bekapcsoljuk a sütőt 220 °C-ra.

Kibélelünk sütőpapirral egy jénai tálat és belerakjuk a tésztát, vízzel lespricceljük, bespricceljük a jénai tetejét is és berakjuk a még meleg sütőbe.

50 percig sütjük, majd tűpróbát végzünk és ha megsült a fedőt levéve még 10 percre visszarakjuk a sütőbe.

Mikor megsült lespricceljük a tetejét és várjuk míg kihűl.

p_20191118_170103_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4015312364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása