Ecetes gyöngyhagyma
2019. július 16. írta: Spider Girl

Ecetes gyöngyhagyma

Hozzávalók:

1 kg gyöngyhagyma.

a felöntőléhez:

1.8 liter víz, 40 dkg cukor, 12 dkg só, 2 dl 20%-os vagy 4 dl 10%-os ecet, 1 mokkáskanál tartósitószer, 1 púpozott mokkáskanál borkén.

Elkészítési módja:

A felöntőlé hozzávalóit a borkén és a szalicil kivételével felrakjuk a tűzre és felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

Alaposan megpucoljuk és megmossuk a gyöngyhagymákat. Üvegekbe szedjük a hagymákat. A kihűlt felöntőléhez adjuk a borként, majd rámeregetjük az üvegekben lévő hagymákra és szórunk a tetejére pici tartósitószert, rácsavarjuk a kupakot és mehet a polcra.

p_20190711_180158_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9814957200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása