Hozzávalók:
a tésztához:
1 db tojás sárgája, 12 dkg vaj, 25 dkg liszt, 25 ml tej, 8 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál tejföl.
a túrótöltelékhez:
40 dkg túró, 2 db tojás sárgája, 3 db tojás fehérje, 1 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás pudingpor, 10-15 dkg cukor, 4 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja és leve.
Elkészítési módja:
Egy tálba belerakjuk a lisztet, a sütőpor és cukrot, majd hozzáadjuk a vajat. Kézzel összedolgozzuk, majd belerakjuk a tejfölt és és a tojás sárgáját, majd óvatosan belecsurgatjuk a tejet.Jól összedolgozzuk és félrerakjuk.
Elkészítjük a tölteléket:
Összekeverjük habosra a tojás sárgákat 1 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a túrót, a pudingport, a citrom levét és héjat, a cukrot és az egészet jól összekeverjük.
A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá és óvatosan több részletben hozzákeverjük a túrótöltelékhez.
Előmelegitjük a sütőt 180 °C-ra.
2 részre osztjuk a tésztát és az egyiket kör alakra kinyújtva belerakjuk egy vajjal megkent kapcsos tortaformába, majd rákanalazzuk a túrótölteléket, majd a másik tésztát is kör alakúra nyújtva ráhelyezzük. Villával megszurkáljuk és berakjuk az előmelegített sütőbe és 30 perc alatt megsütjük.
Mikor kihűlt tetszés szerint díszithetjük.