Pihe-puha túrótorta
2019. május 10. írta: Spider Girl

Pihe-puha túrótorta

Hozzávalók:

a tésztához:

1 db tojás sárgája, 12 dkg vaj, 25 dkg liszt, 25 ml tej, 8 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál tejföl.

a túrótöltelékhez:

40 dkg túró, 2 db tojás sárgája, 3 db tojás fehérje, 1 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás pudingpor, 10-15 dkg cukor, 4 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja és leve.

Elkészítési módja:

Egy tálba belerakjuk a lisztet, a sütőpor és cukrot, majd hozzáadjuk a vajat. Kézzel összedolgozzuk, majd belerakjuk a tejfölt és és a tojás sárgáját, majd óvatosan belecsurgatjuk a tejet.Jól összedolgozzuk és félrerakjuk.

Elkészítjük a tölteléket:

Összekeverjük habosra a tojás sárgákat 1 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, a túrót, a pudingport, a citrom levét és héjat, a cukrot és az egészet jól összekeverjük.

A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá és óvatosan több részletben hozzákeverjük a túrótöltelékhez.

Előmelegitjük a sütőt 180 °C-ra.

2 részre osztjuk a tésztát és az egyiket kör alakra kinyújtva belerakjuk egy vajjal megkent kapcsos tortaformába, majd rákanalazzuk a túrótölteléket, majd a másik tésztát is kör alakúra nyújtva ráhelyezzük. Villával megszurkáljuk és berakjuk az előmelegített sütőbe és 30 perc alatt megsütjük.

Mikor kihűlt tetszés szerint díszithetjük.

p_20190509_154432_hdr.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1314819482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása