Paradicsomban sült húsi cserépedényben
2019. április 17. írta: Spider Girl

Paradicsomban sült húsi cserépedényben

p_20190415_204110_hdr.jpg

Hozzávalók:

80 dkg hús ( lehet csirke, sertés ), 40 dkg sajt, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál chili szósz, 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv, 1 kis üveg paradicsompüré, kevés olívaolaj, ízlés szerint bazsalikom és oregánó, só, bors.

Elkészítési módja:

A hús jól megmossuk és ha szükséges kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Kikenjük olajjal a cserépedény, belerakjuk szép sorban a húsokat.

Összetörjük egy edényben a darabolt paradicsomokat és hozzákeverjük a paradicsompürét, belerakjuk a pucolt és apróra darabolt fokhagymát, belerakjuk a chili szószt és ízesitjük bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal. A szószt ráöntjük a húsra, lefedjük a cserépedényt és hideg sütőbe téve 150 °C-on 1 óráig fözzük, majd mikor megfőtt ráreszeljük a sajtot és visszarakjuk a sütőbe addig míg a sajt rá nem sül.

Tálaláskor bármilyen köret illik.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr614772102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása