Hozzávalók:
80 dkg hús ( lehet csirke, sertés ), 40 dkg sajt, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál chili szósz, 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv, 1 kis üveg paradicsompüré, kevés olívaolaj, ízlés szerint bazsalikom és oregánó, só, bors.
Elkészítési módja:
A hús jól megmossuk és ha szükséges kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Kikenjük olajjal a cserépedény, belerakjuk szép sorban a húsokat.
Összetörjük egy edényben a darabolt paradicsomokat és hozzákeverjük a paradicsompürét, belerakjuk a pucolt és apróra darabolt fokhagymát, belerakjuk a chili szószt és ízesitjük bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal. A szószt ráöntjük a húsra, lefedjük a cserépedényt és hideg sütőbe téve 150 °C-on 1 óráig fözzük, majd mikor megfőtt ráreszeljük a sajtot és visszarakjuk a sütőbe addig míg a sajt rá nem sül.
Tálaláskor bármilyen köret illik.