Hozzávalók:
a tésztához:
4 db tojás sárgája, 15 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1 dl tej, 1 evőkanál cukor, 3 dkg élesztő.
a túrótöltelékhez:
50 dkg túró, 20 dkg porcukor, 4 db tojásfehérje, 1 db citrom reszelt héja, 1-2 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál liszt.
Elkészítési módja:
először elkészítjük a tésztát:
1 dl tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban a tojás sárgákat habosra keverjük a margarinnal, belerakjuk a felfutott élesztőt és belerakva a lisztet, alaposan összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk és két lapot nyújtunk ami akkora mint a tortaforma.
Elkészítjük a tölteléket: összetörjük a túrót egy tálban majd hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrokat, a citrom reszelt héját és a keményre felvert tojásfehérjéket, a lisztet.
Egy kocka alakú kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt rakunk, majd belerakjuk az egyik tésztalapot ráöntjük a tölteléket és ráhelyezzük a másik lapot. 2-3 órát pihentetjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra és berakjuk a tortaformát, és kb. 1/2 órát sütjük, majd tűpróbával megnézzük megsült-e. Tálalás előtt leporcukrozzuk.