Pihe-puha túrós szelet
2019. március 31. írta: Spider Girl

Pihe-puha túrós szelet

p_20190331_155727_hdr.jpg

Hozzávalók:

a tésztához:

4 db tojás sárgája, 15 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1 dl tej, 1 evőkanál cukor, 3 dkg élesztő.

a túrótöltelékhez:

50 dkg túró, 20 dkg porcukor, 4 db tojásfehérje, 1 db citrom reszelt héja, 1-2 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál liszt.

Elkészítési módja:

először elkészítjük a tésztát:

1 dl tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban a tojás sárgákat  habosra keverjük a margarinnal, belerakjuk a felfutott élesztőt és belerakva a lisztet, alaposan összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk és két lapot nyújtunk ami akkora mint a tortaforma.

Elkészítjük a tölteléket: összetörjük a túrót egy tálban majd hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrokat, a citrom reszelt héját és a keményre felvert tojásfehérjéket, a lisztet.

Egy kocka alakú kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt rakunk, majd belerakjuk az egyik tésztalapot ráöntjük a tölteléket és ráhelyezzük a másik lapot. 2-3 órát pihentetjük.

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra és berakjuk a tortaformát, és kb. 1/2 órát sütjük, majd tűpróbával megnézzük megsült-e. Tálalás előtt leporcukrozzuk.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7314729727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása