Elkészítési módja:
a tócsnihoz:
1-2 db tojás, 15-15 dkg tejföl és liszt, 1 kg burgonya, só
A töltelékhez:
½ kg setéshús, 1 evőkanál só,1 evőkanál pirospaprika,1 teáskanál oreganó,1 teáskanál kakukkfű,1 teáskanál római kömény,2-3 gerezd fokhagyma,1/2 teáskanál bors,1/2 teáskanál bors,1-2 evőkanál olaj.
Zöldségek és az öntethez:
Tetszés szerint: tejföl, só, fokhagyma, paradicsom, uborka, lilahagyma.
Elkészítési módja:
Megmossuk és felcsíkozzuk a húst. Összekeverjük a fűszereket a pucolt és zúzott fokhagymával, majd összekeverjük a hússal és ráöntve az olajat pár órára berakjuk a hűtőbe.
Míg a hús a hűtőben addig elkészítjük az öntetet: tálba rakjuk a tejfölt, majd ízesítjük a pucolt és zúzott fokhagymával és a sóval, majd belerakjuk a pucolt és kis kockákra vágott uborkát, a mosott és szintén kockákra vágott paradicsomot és a pucolt és apróra vágott lila hagymát és jól összekeverjük.
Kivesszük a húst a hűtőből. Kiolajazzunk egy tepsit amibe belerakjuk a húst lehetőleg egy rétegben, majd alufóliával lefedve 180 °-os sütőbe rakjuk 1 órára. Mikor 1/2 óra letelt kivesszük és átforgatva a húst, újból lefedjük alufóliával és visszarakjuk a sütőbe.
Megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a burgonyát, majd összekeverjük a liszttel, tejföllel, tojással és ízesitjük sóval. Forró olajban kisütjük, majd papirtörlön leitatjuk a felesleges olajat.
Közben a hús is szépen megpirult ekkor rácsurgatjuk a mézet és 5 percre visszarakjuk a sütőbe.
Összeállítása: tányérra rakunk egy tócsnit és az egyig felére halmozzuk a húst és fokhagymás tejfölös zöldségeket, majd félbe hajtjuk és még melegen tálaljuk.