Kürtös kalács
2019. február 28. írta: Spider Girl

Kürtös kalács

p_20190228_145900_hdr.jpg

Hozzávalók:

a kalácshoz:

5 dkg vaj, 1 db tojás, 50 dkg liszt, 2 dl víz, 2.5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, pici só és rum.

a lekenéshez:

5 dkg vaj, 10-15 dkg cukor.

ízesitéshez:

vaníliás porcukor, cukros fahéj, stb........

Elkészítési módja:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros vízben. Tálba rakjuk a lisztet, belemorzsoljuk a vajat majd hozzáadjuk a tojást, a sót, a rumot és a felfuttatott élesztőt. Jól alaposan kidolgozzuk és lefedve langyos helyen 1/2 órát kelesztjük.

p_20190228_130349_hdr.jpg

Előmelegítjük a sütőt 175-180 C °-ra. Előkészitjük a sörös dobozokat, jól meg -és kimossuk, majd alufóliába becsomagoljuk és vajjal megkenjük.

p_20190228_130345_hdr.jpg

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk és pizzavágóval 1.5 cm csíkokat vágunk, amiket egyesével rudakká sodrunk. 

p_20190228_131406_hdr.jpg

Ezután a sodrot rudacskákat elkezdjük feltekerni a a vajazott sörös dobozokra, majd vajjal lekenve cukorba forgatjuk és sütőpapirral bélelt tepsibe állitgatjuk.

p_20190228_131931_hdr.jpg

p_20190228_133130_hdr.jpg

Előmelegitett sütőbe téve 15-20 percig sütjük, 5 percenként forgatjuk hogy egyenletesen megsüljön.

Még forrón beleforgatjuk a fahéjas porcukorba és állítgatva megvárjuk míg teljesen kihűl. Ekkor óvatosan lebontjuk a két végéről a alufóliát, kitoljuk a sörös dobozt és utána könnyedén letudjuk szedni az alufóliát is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr914660305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása