Hozzávalók:
a tésztához:
2 db tojás, 5 dkg vaj, 20 dkg cukor, 45 dkg liszt, 2 evőkanál méz, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, pici só.
a krémhez:
6 dl tej, 20 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás pudingpor.
a díszitéshez:
különböző bonbonok, csokik, eper, stb....
Elkészítési módja:
Egy lábasba belerakjuk a mézet , a tojást, a cukrot és a vajat majd víz gőz felett folyamatosan kevergetve 5 percig összeolvasztjuk. Tálba rakjuk a lisztet a szódabikarbónával és a pici sóval, majd a tűzről levett masszával jól összedolgozzuk. Kicsit ragadni fog. Tegyük be 1/2 órára a hűtőbe.
Addig elkészítjük a krémet: megmelegítjük a tejet majd pudingot főzzünk a pudingporból. Jól kihűtjük. Összekeverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáadagoljuk kanalanként a pudinghoz.
A hűtőből kivett tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és sütőpapírra téve a tetszőleges formát kivágjuk belőle.
180 °C-ra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsütjük egyesével a lapokat.
Tálcára rakjuk az első lapot és habzsákból kis gömböket vagy más formát nyomunk.
Jöhet a következő lap.
Erre megint krém.
Újabb lap és díszítés, majd jöhetnek a csoki, bonbonok és gyümölcsök.