Hozzávalók:
½ kg darált hús, 1 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 ml tej, ½ szelet kenyér, 200 ml tejföl, 15 dkg sajt, 2 db tojás, ízlés szerint só és bors.
Elkészítési módja:
5 ml tejbe beáztatjuk a kenyeret és előmelegítjük a sütőt 180-200 °C-ra.
Összekeverjük a darált húst a pucolt és apróra vágott hagymát. Kinyomkodjuk a kenyeret és hozzáadjuk a húshoz, majd ráöntjük a maradék tejet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Először golyókat, majd azokból fészkeket készítünk és kiolajozott tepsibe rakjuk őket.
Elkészítjük a tölteléket: Összekeverjük a tejfölt a reszelt sajttal és a tojásokkal, majd megtöltjük a fészkeket és az előmelegített sütőbe téve megsütjük 25-30 perc alatt.