Temesvári sertéstokány
2019. február 05. írta: Spider Girl

Temesvári sertéstokány

Hozzávalók:

2 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1-1 db paprika és paradicsom, 60 dkg sertéscomb, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál pirospaprika, 1 mokkáskanál köménymag, ízlés szerint só és őrölt bors.

 Elkészítési módja:

 A megmosott húst és a szalonnát csíkokra, a pucolt hagymát apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss a babunk 2-3 cm vágjuk azt is.

Edényben kiolvasztjuk a szalonnát, majd üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd a megpucolt fokhagymát rányomjuk és ízesitjük köménymaggal. 1-2 percig így piritjuk, majd belerakjuk a paprikát, paradicsomot, és így dinszteljük tovább 10 percig. Rárakjuk a húst és ízesitjük sóval, borssal. Pici vizet öntve alá félpuhára pároljuk, majd belerakjuk a babot és megszórjuk pirospaprikával.

Mikor a hús és a bab is megpuhult tejfölös habarással behabarjuk, majd egyet forralva rajta kész is van.

Tálaláskor főtt rizst kínálhatunk mellé.

p_20190203_155445_hdr.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2014609796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása