Rózsafánk
2019. február 03. írta: Spider Girl

Rózsafánk

Hozzávalók:

A fánkhoz:

25 dkg liszt, 3 db tojás sárgája, 5 dkg vaj, 1.5 dl tejföl, 2 gramm porcukor, 4 gramm fahéj, 1 csipet só.

a sütéshez:

étolaj.

a díszitéshez:

lekvár, porcukor.

Elkészítési módja:

 Egy tálban elmorzsoljuk a lisztben a vajat, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat, a tejfölt, a cukrot, a fahéjat és a sót.

Jó hólyagosra gyúrjuk a gyúródeszkán könnyebb. Becsomagoljuk folpackba és berakjuk a hűtőbe 15 percre, addig előkészítünk egy tálcát szalvétával és az edény az olajjal.

Lisztezett deszkán 2-3 mm-re kinyújtjuk a tésztát, 3 különböző méretű kiszúróval kiszúrjuk, majd körbe 1/2-1 centi mélyen bevagdossuk. A korongok közepét benedvesítjük, majd egymásra tesszük méret szerint úgy hogy a bevágásuk ne essenek egymásra. A közepét jó erősen összenyomjuk nehogy sülés közben szétessenek.

Ha mindet megformáztuk akkor kisebb adagokba elkezdjük kisütni. A legkisebb koronggal lefelé rakjuk be az olajba, majd ha szépen szétnyílt akkor megfordítjuk. Még melegen leporcukrozzuk és lekvárral díszítjük a közepét.

p_20190129_150711_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1114605754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása