Hozzávalók:
A fánkhoz:
25 dkg liszt, 3 db tojás sárgája, 5 dkg vaj, 1.5 dl tejföl, 2 gramm porcukor, 4 gramm fahéj, 1 csipet só.
a sütéshez:
étolaj.
a díszitéshez:
lekvár, porcukor.
Elkészítési módja:
Egy tálban elmorzsoljuk a lisztben a vajat, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat, a tejfölt, a cukrot, a fahéjat és a sót.
Jó hólyagosra gyúrjuk a gyúródeszkán könnyebb. Becsomagoljuk folpackba és berakjuk a hűtőbe 15 percre, addig előkészítünk egy tálcát szalvétával és az edény az olajjal.
Lisztezett deszkán 2-3 mm-re kinyújtjuk a tésztát, 3 különböző méretű kiszúróval kiszúrjuk, majd körbe 1/2-1 centi mélyen bevagdossuk. A korongok közepét benedvesítjük, majd egymásra tesszük méret szerint úgy hogy a bevágásuk ne essenek egymásra. A közepét jó erősen összenyomjuk nehogy sülés közben szétessenek.
Ha mindet megformáztuk akkor kisebb adagokba elkezdjük kisütni. A legkisebb koronggal lefelé rakjuk be az olajba, majd ha szépen szétnyílt akkor megfordítjuk. Még melegen leporcukrozzuk és lekvárral díszítjük a közepét.