Sonkás-sajtos tölcsérek
2019. január 26. írta: Spider Girl

Sonkás-sajtos tölcsérek

Hozzávalók:

 A tésztához:

 50 dkg liszt, 2 dkg friss élesztő, 1.5-1.5 dl tej és víz, 3 evőkanál olaj, 2 csapott evőkanál só.

A töltelékhez:

 2 dkg vaj, ½ bögre tej, 1 kis fej hagyma vagy 2 szál újhagyma, ½ db kápia paprika, maradék kolbász, sonka és sajt, 1 evőkanál liszt, reszelt sajt, só, bors.

A tetejére:

 1 db felvert tojás, szezámmag.

Elkészítési módja:

Az élesztőt langyos tejben 1 kis cukorral felfutatjuk, majd egy tálban összekeverjük a liszttel, tejjel, vízzel, olajjal és sóval, majd jól kidagasztjuk.

Letakarjuk a tálat és meleg helyen 50 percig kelesztjük.

Addig elkészítjük a tölteléket: Felolvasztjuk egy serpenyőben a vajat majd megpirítjuk benne a felkarikázott hagymát, a kockára vágott sonkát, és a finomra aprított kápiát.

1-2 perc pirítás után rászórjuk a lisztet, majd együtt pirítjuk és ráöntve a tejet besűrítjük, ízesítjük sóval és borssal, belerakjuk a kockára vágott sajtot és csíkokra vágott kolbászt, majd hagyjuk kihűlni.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára rakjuk és 8 cipócskát készítve belőle, kigömbölyítjük és ismét letakarva langyos helyen 15 percig kelesztjük tovább.

Pihentetés végén lisztezett deszkára rakva 2-3 mm vastag korongokat nyújtunk és a közepére hosszan rakjuk a tölteléket, megszórjuk reszelt sajttal és a két oldalát úgy hajtottam, mint egy tölcsért.

Sütőpapirral bélelt tepsibe rakva lefedtem és 30 percig langyos helyen kelesztettem tovább, addig előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.

Lekenjük a tésztát a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal és a sütőbe tolva 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

 p_20190125_205929_hdr.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8814590068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása