Almatorta
2019. január 19. írta: Spider Girl

Almatorta

p_20190119_153704_hdr.jpg

A tésztához:

 1 db tojás sárgája, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg margarin, 20 dkg liszt, 1 csapott evőkanál porcukor, pici só.

A töltelékhez:

 1 kg alma, 10 dkg cukor, 15 dkg darált dió vagy mogyoró, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 db citrom kicsavart leve.

Az öntethez:

 3 db tojás, 1 dl tejföl, 12 dkg cukor.

A forma kikenéséhez:

 Pici vaj és liszt.

 Tálba rakjuk a lisztet, majd gyorsan összegyúrjuk a sóval, a porcukorral, a tejföllel, a tojás sárgával,  és margarinnal, majd 1 órára berakjuk a hütőbe.

Előmelegítjük a sütőt.

Elkészítjük a tölteléket: megpucoljuk és megreszeljük az almát, majd hozzákeverjük a citrom levét, a zsemlemorzsát és cukrot.

A pihent tésztát kör alakúra nyújtjuk úgy hogy a torta oldalát is betudjuk fedni. Kivajazzuk és lisztezzük és belerakjuk a tésztát , az se baj ha lelóg, majd ha megsült a tészta levágjuk.

p_20190119_131947_hdr.jpg

Dióval megszórjuk a tészta alját, majd elegyengetjük rajta az almatölteléket. Előmelegített sütőbe téve elősütjük 25-30 perc.

p_20190119_132045_hdr.jpg

p_20190119_132246_hdr.jpg

Eközben elkészítjük az öntetet: kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük.

 A sárgákat összekeverjük a tejföllel, a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a kemény tojáshabot. Ráöntjük az elősütött tésztára és visszarakjuk a sütőbe 15-20 percre.

p_20190119_142218_hdr.jpg

Szép barnára sütjük, majd kihűtjük és utána szeleteljük.

p_20190119_145404_hdr.jpg

p_20190119_153422_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4914572960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása