A tésztához:
1 db tojás sárgája, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg margarin, 20 dkg liszt, 1 csapott evőkanál porcukor, pici só.
A töltelékhez:
1 kg alma, 10 dkg cukor, 15 dkg darált dió vagy mogyoró, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 db citrom kicsavart leve.
Az öntethez:
3 db tojás, 1 dl tejföl, 12 dkg cukor.
A forma kikenéséhez:
Pici vaj és liszt.
Tálba rakjuk a lisztet, majd gyorsan összegyúrjuk a sóval, a porcukorral, a tejföllel, a tojás sárgával, és margarinnal, majd 1 órára berakjuk a hütőbe.
Előmelegítjük a sütőt.
Elkészítjük a tölteléket: megpucoljuk és megreszeljük az almát, majd hozzákeverjük a citrom levét, a zsemlemorzsát és cukrot.
A pihent tésztát kör alakúra nyújtjuk úgy hogy a torta oldalát is betudjuk fedni. Kivajazzuk és lisztezzük és belerakjuk a tésztát , az se baj ha lelóg, majd ha megsült a tészta levágjuk.
Dióval megszórjuk a tészta alját, majd elegyengetjük rajta az almatölteléket. Előmelegített sütőbe téve elősütjük 25-30 perc.
Eközben elkészítjük az öntetet: kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük.
A sárgákat összekeverjük a tejföllel, a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a kemény tojáshabot. Ráöntjük az elősütött tésztára és visszarakjuk a sütőbe 15-20 percre.
Szép barnára sütjük, majd kihűtjük és utána szeleteljük.