Hozzávalók:
1 fej hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 70 dkg csirkemáj, 10 dkg füstölt szalonna, 5 evőkanál olaj, 3-4 evőkanál liszt, 1 evőkanál paradicsompüré vagy lé, 2 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 kis kanál majoránna.
A sült burgonyához:
1 kg burgonya, olaj.
Elkészítési módja:
Apró kockára vágjuk a szalonnát és kisütjük a zsírját, majd beleszórjuk egy kis tepsi aljába.
Megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk a májat, majd lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékban picit elősütjük.
Majd belerakjuk a tepsibe a kisütött szalonnakockákra. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Egy serpenyőbe rakjuk a pucolt és kis kockákra vágott hagymát, a pucolt és zúzott fokhagymát, a paradicsompürét vagy lét, ízesítjük sóval, borssal és majorannával, majd 2 dl vizzel felöntve felforraljuk. Mikor felforrt ráöntjük a tepsiben lévő májra.
Fóliával letakarva berakjuk az előmelegített sütőbe 20 percre, majd levéve a fóliát még 20 percig sütjük.
Addig megpucoljuk, kockára vágjuk a burgonyákat és forró olajban kisütjük.
Tálaláskor a sült burgonyára tálaljuk a májat.