Brassói csirkemáj sült burgonyával
2019. január 12. írta: Spider Girl

Brassói csirkemáj sült burgonyával

Hozzávalók:

 1 fej hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 70 dkg csirkemáj, 10 dkg füstölt szalonna, 5 evőkanál olaj, 3-4 evőkanál liszt, 1 evőkanál paradicsompüré vagy lé, 2 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 kis kanál majoránna.

A sült burgonyához:

 1 kg burgonya, olaj.

 Elkészítési módja:

 Apró kockára vágjuk a szalonnát és kisütjük a zsírját, majd beleszórjuk egy kis tepsi aljába.

Megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk a májat, majd lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékban picit elősütjük.

Majd belerakjuk a tepsibe a kisütött szalonnakockákra. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

Egy serpenyőbe rakjuk a pucolt és kis kockákra vágott hagymát, a pucolt és zúzott fokhagymát, a paradicsompürét vagy lét, ízesítjük sóval, borssal és majorannával, majd 2 dl vizzel felöntve felforraljuk. Mikor felforrt ráöntjük a tepsiben lévő májra.

Fóliával letakarva berakjuk az előmelegített sütőbe 20 percre, majd levéve a fóliát még 20 percig sütjük.

Addig megpucoljuk, kockára vágjuk a burgonyákat és forró olajban kisütjük.

Tálaláskor a sült burgonyára tálaljuk a májat.

 p_20190111_204913_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7114558104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása