Gőzben sült jénais kenyér
2019. január 11. írta: Spider Girl

Gőzben sült jénais kenyér

Hozzávalók:

½ kg liszt, 16 gramm élesztő, 300 ml langyos víz, 1 kis kanál cukor, 3 kis kanál só, 2 evőkanál olaj, kis vaj.

Elkészítési módja:

Tálba belerakjuk a lisztet és mélyedést készítve beleöntjük a langyos vizet, az élesztőt belemorzsolom és lefedve langyos helyen kelesztjük. ( ez kb. 10-15 perc ).

Mikor megkelt az élesztő hozzáadjuk a sót és az olajat, jól összegyúrjuk és kb. 10 percig dagasztjuk, majd cipót formálva belőle lefedve még 35-40 percig kelesztjük.

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

Mikor megkelt, jól átgyúrjuk, majd cipót formálva belőle belerakjuk egy vastagon kivajazott jénaiba. Bevágjuk a tetejét és megkenjük vizel. Rárakjuk a jénai tetejét és 10 percig pihentetjük.

Ha pihent megkenjük a jénai tetejét is vizel, és berakjuk a sütőbe.

20 percig fedővel, majd 20 percig fedő nélkül sütjük.

A színén látszik ha kész van és a sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni.

 kenyerke.jpg

p_20190111_090802_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2314556296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása