Narancsos rizskoch torta
2019. január 09. írta: Spider Girl

Narancsos rizskoch torta

Hozzávalók:

4 db tojás, 5 dl tej,4 dl  víz, 1 bögre rizs, 15 dkg cukor, 4-5 evőkanál narancslé.

 Elkészítési módja:

 Beáztatjuk a rizst, majd a vízben felrakjuk főni, először felforraljuk, majd kis lángon főzzük, időnként megkeverve. Mikor magába szívta a vízet akkor hozzáadjuk a tejet, és 1 evőkanál cukrot. Addig főzzük míg a rizsszemek megpuhulnak és teljesen magába szívja a tejet. Félrerakjuk hűlni.

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

A fele cukor mennyiséggel felverjük a sárgáját, majd beleöntjük a narancslevet.

Felverjük a tojásfehérjéket és hozzáadagoljuk a maradék cukrot és tovább verjük.

A kihűlt rizsbe belekeverjük a tojás sárgát, majd óvatosan a tojásfehérjéket.

Vajazzuk és kilisztezzük a tortaformát és beleöntjük a rizst.

Berakjuk az előmelegített sütőbe és kb. 30 perc alatt megsütjük.

Tálaláskor lekvárt vagy szörpöt adhatunk mellé.

p_20190109_160531_hdr.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3814551900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása