Hozzávalók:
4 db tojás, 5 dl tej,4 dl víz, 1 bögre rizs, 15 dkg cukor, 4-5 evőkanál narancslé.
Elkészítési módja:
Beáztatjuk a rizst, majd a vízben felrakjuk főni, először felforraljuk, majd kis lángon főzzük, időnként megkeverve. Mikor magába szívta a vízet akkor hozzáadjuk a tejet, és 1 evőkanál cukrot. Addig főzzük míg a rizsszemek megpuhulnak és teljesen magába szívja a tejet. Félrerakjuk hűlni.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
A fele cukor mennyiséggel felverjük a sárgáját, majd beleöntjük a narancslevet.
Felverjük a tojásfehérjéket és hozzáadagoljuk a maradék cukrot és tovább verjük.
A kihűlt rizsbe belekeverjük a tojás sárgát, majd óvatosan a tojásfehérjéket.
Vajazzuk és kilisztezzük a tortaformát és beleöntjük a rizst.
Berakjuk az előmelegített sütőbe és kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor lekvárt vagy szörpöt adhatunk mellé.