Hozzávalók.
8 szelet sertéshús.
A töltelékhez:
0.5 kg csirkemáj, 10 dkg kockázott füstölt szalonna, 1 nagy fej hagyma, só, bors, majoránna, pici zsiradék.
A panírhoz:
1-2 db tojás, 10-15 dkg liszt és zsemlemorzsa, pici tej.
Elkészítési módja:
Serpenyőbe rakjuk a szalonnakockákat és kisütjük a zsírját, ha kevésnek tűnik pici zsírt tehetünk bele, majd ebben megpároljuk a pucolt és apróra vágott hagymát.
Amíg pirul addig jól megmossuk és apróra vágjuk a csirkemájat, majd belerakjuk a hagymához és együtt pirítjuk, majd ízesítjük borssal, majoránnával és sóval.
A húsokat kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk.
Rakunk mindegyik hússzeletre rakunk egy kis májhalmocskát és feltekerjük, majd megtűzzük fogpiszkálóval és a szokásos módon panírozzuk, majd bő és forró zsiradékban megsütjük.
Főtt rizzsel és savanyúsággal kínáljuk.