Hozzávalók:
50-50 dkg fagyasztott leveles tészta és magozott szilva, vagy szilvabefőtt, 2 db tojás, 1 kis pohár tejföl, 3-4 evőkanál cukor,2 evőkanál vaníliás cukor, 1 kiskanál őrölt fahéj.
Szóráshoz:
Liszt.
Tálaláshoz:
Vaníliás cukor.
Elkészítési módja:
A szilvákat megszórjuk cukorral és fahéjjal majd óvatosan összeforgatjuk. A tejfölt összekeverjük a vaníliás cukorral és a tojásokkal.
A fagyasztott leveles tésztát kiengedés után lisztezett gyúródeszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy tetszés szerinti tortaformát, amit kivajazunk és lisztezünk, a lelogó részeket levágjuk.
Belesimítjuk a tojásos tejfölt, majd kirakjuk a fél szilvaszemekkel úgy hogy vágási felület felül legyen.
A levágott tésztákból keskeny csíkokat vágunk derelyevágóval, majd becsíkozzuk a szilva tetejét.
Berakjuk az előmelegített sütőbe és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük, majd tálaláskor megszórjuk a vaníliás cukorral.