Szilvás lepény
2018. december 04. írta: Spider Girl

Szilvás lepény

Nem lett a legszebb, de íze annál istenibb.

Hozzávalók:

 50-50 dkg fagyasztott leveles tészta és magozott szilva, vagy szilvabefőtt, 2 db tojás, 1 kis pohár tejföl, 3-4 evőkanál cukor,2 evőkanál vaníliás cukor, 1 kiskanál őrölt fahéj.

Szóráshoz:

 Liszt.

Tálaláshoz:

 Vaníliás cukor.

 Elkészítési módja:

 A szilvákat megszórjuk cukorral és fahéjjal majd óvatosan összeforgatjuk. A tejfölt összekeverjük a vaníliás cukorral és a tojásokkal.

A fagyasztott leveles tésztát kiengedés után lisztezett gyúródeszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy tetszés szerinti tortaformát, amit kivajazunk és lisztezünk, a lelogó részeket levágjuk.

Belesimítjuk a tojásos tejfölt, majd kirakjuk a fél szilvaszemekkel úgy hogy vágási felület felül legyen.

A levágott tésztákból keskeny csíkokat vágunk derelyevágóval, majd becsíkozzuk a szilva tetejét.

Berakjuk az előmelegített sütőbe és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Kihűtjük, majd tálaláskor megszórjuk a vaníliás cukorral.

 p_20181204_161601.jpg

p_20181204_161914_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8414429838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása