Kávés-likörös gumicukor
2018. november 29. írta: Spider Girl

Kávés-likörös gumicukor

Első gumicukrom, hát legközelebb szebb lesz :)

Hozzávalók:( kb. 21 db lesz )

a likőrös réteghez:

 1 dl krémlikör, 0.5 dl tej, 15 gramm zselatinpor

a kávés réteghez:

1 dl kávé, 2-3 evőkanál cukor, 10 gramm zselatinpor.

Elkészítési módja:

Először elkészítjük a likőrös réteget: egy kis edénybe beleöntjük a likőrt és a tejet, majd felmelegítjük és kevergetés közben hozzáadjuk a zselatinport, nem szabad hogy felforraljuk. Amint benne van a zselatinpor levéve a tűzről jól összekeverjük, ha hab képződik rajta leszedjük és hagyjuk picit hűlni.

Beleöntjük egy szilikonos formába ha nincs akkor simán egy jénaiba, amit a legvégén felkockázzunk.

Berakjuk 1/2 órára a fagyasztóba és addig elkészítjük a kávés réteget: Főzzünk egy nem túl erős kávét, majd mikor kihűlt belerakjuk a cukrot és a zselatint, majd elkeverjük és ha itt is képződne hab leszedjük róla.

Megnézzük a likőrös réteget és ha úgy érezzük még puha hagyjuk még a fagyasztóba.

Mikor már megszilárdult rákanalazzuk a kávé réteget és ismét 1/2 órára berakjuk a fagyasztóba.

Ha letelt a 1/2 óra berakjuk a sima hűtőbe, majd kiszedjük a formából.

p_20181129_173020_hdr.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7114404624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása