Hozzávalók:( kb. 21 db lesz )
a likőrös réteghez:
1 dl krémlikör, 0.5 dl tej, 15 gramm zselatinpor
a kávés réteghez:
1 dl kávé, 2-3 evőkanál cukor, 10 gramm zselatinpor.
Elkészítési módja:
Először elkészítjük a likőrös réteget: egy kis edénybe beleöntjük a likőrt és a tejet, majd felmelegítjük és kevergetés közben hozzáadjuk a zselatinport, nem szabad hogy felforraljuk. Amint benne van a zselatinpor levéve a tűzről jól összekeverjük, ha hab képződik rajta leszedjük és hagyjuk picit hűlni.
Beleöntjük egy szilikonos formába ha nincs akkor simán egy jénaiba, amit a legvégén felkockázzunk.
Berakjuk 1/2 órára a fagyasztóba és addig elkészítjük a kávés réteget: Főzzünk egy nem túl erős kávét, majd mikor kihűlt belerakjuk a cukrot és a zselatint, majd elkeverjük és ha itt is képződne hab leszedjük róla.
Megnézzük a likőrös réteget és ha úgy érezzük még puha hagyjuk még a fagyasztóba.
Mikor már megszilárdult rákanalazzuk a kávé réteget és ismét 1/2 órára berakjuk a fagyasztóba.
Ha letelt a 1/2 óra berakjuk a sima hűtőbe, majd kiszedjük a formából.