Babpörkölt füstölt tarjával cserépedényben
2018. november 22. írta: Spider Girl

Babpörkölt füstölt tarjával cserépedényben

Eredetileg bablevesnek indult, de közben ezt találtam ki belőle.

Hozzávalók:

1-2 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 db paprika és paradicsom, 0.5 kg fagyasztott bab, 30 dkg füstölt tarja, kevés petrezselyemzöld, zsiradék, só, bors, piros paprika.

Elkészítési módja:

Kevés zsiradékon megpirítjuk a kockákra vágott füstölt tarját, majd kiszedjük és melegen tarjuk. A visszamaradt zsiradékban ha kevésnek tűnik adhatunk még hozzá megdinszteljük a pucolt és félfőre vágott hagymát.

Belerakjuk a megmosott és feldarabolt paprikát, paradicsomot, ízesítjük sóval, majd a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát.

A hagymás pörkölt alapot beleöntjük a cserépedénybe hozzáadjuk a babot, a füstölt tarját és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, ízlés szerint borsozzuk.

Fedőt rárakjuk és berakjuk a hideg sütőbe és 150 °C-on kb. 2 óráig főzzük, míg minden hozzávaló elég puha lesz.

Tálaláskor friss kenyeret kínálunk mellé.

p_20181121_204556_hdr.jpg

p_20181121_204407_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3514387268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása