Hozzávalók:
1-2 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 db paprika és paradicsom, 0.5 kg fagyasztott bab, 30 dkg füstölt tarja, kevés petrezselyemzöld, zsiradék, só, bors, piros paprika.
Elkészítési módja:
Kevés zsiradékon megpirítjuk a kockákra vágott füstölt tarját, majd kiszedjük és melegen tarjuk. A visszamaradt zsiradékban ha kevésnek tűnik adhatunk még hozzá megdinszteljük a pucolt és félfőre vágott hagymát.
Belerakjuk a megmosott és feldarabolt paprikát, paradicsomot, ízesítjük sóval, majd a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát.
A hagymás pörkölt alapot beleöntjük a cserépedénybe hozzáadjuk a babot, a füstölt tarját és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, ízlés szerint borsozzuk.
Fedőt rárakjuk és berakjuk a hideg sütőbe és 150 °C-on kb. 2 óráig főzzük, míg minden hozzávaló elég puha lesz.
Tálaláskor friss kenyeret kínálunk mellé.