Fonott kosár
2018. november 18. írta: Spider Girl

Fonott kosár

Életem első fonott kosárkája, sajna a fülét pici elméreteztem :)

 p_20181118_115949.jpg

Hozzávalók:

 2 db tojás, ½ liter langyos tej, 5 dkg langyos vaj, 1 kg liszt, 8 dkg cukor, 4 dkg élesztő, pici só, 1 db tojás a lekenéshez.

 Elkészítési módja:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.

Egy tálban összedolgozzuk a lisztet a cukorral, tojásokkal, a vajjal, hozzáöntjük a felfutatott élesztőt és a maradék tejet, pici sót, majd jól kidagasztjuk és duplájára kelesztjük.

Egy tálat vagy jénait bevonunk alufóliával, tegyünk sütőpapírt egy sütőlemezre.

p_20181117_164058.jpg

Lisztezett deszkára rakjuk a tésztát, majd vékonyra nyújtva csíkokat vágunk belőle és 3-sával összefonjuk őket. Elkezdjük alulról körberakni az alufóliával befedett jénait vagy tálat.

p_20181117_182512.jpg

A maradék tésztából készítjük majd el a fülét és pár rózsát díszitésként. Lekenjük felvert tojás sárgájával és berakjuk az előmelegített sütőbe 30 percre.

Amíg sül elkészítjük a fülét és a rózsákat. A füléhez kicsit vastagabb tésztából ismét fonatott készitünk, majd az alufóliával körberakott jénai oldalára fektetjük, így pont akkora fület kapunk amekkora a kosár.

p_20181118_101904_hdr.jpg

p_20181118_115949_1.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8214379128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása