Hozzávalók:
2 db tojás, ½ liter langyos tej, 5 dkg langyos vaj, 1 kg liszt, 8 dkg cukor, 4 dkg élesztő, pici só, 1 db tojás a lekenéshez.
Elkészítési módja:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
Egy tálban összedolgozzuk a lisztet a cukorral, tojásokkal, a vajjal, hozzáöntjük a felfutatott élesztőt és a maradék tejet, pici sót, majd jól kidagasztjuk és duplájára kelesztjük.
Egy tálat vagy jénait bevonunk alufóliával, tegyünk sütőpapírt egy sütőlemezre.
Lisztezett deszkára rakjuk a tésztát, majd vékonyra nyújtva csíkokat vágunk belőle és 3-sával összefonjuk őket. Elkezdjük alulról körberakni az alufóliával befedett jénait vagy tálat.
A maradék tésztából készítjük majd el a fülét és pár rózsát díszitésként. Lekenjük felvert tojás sárgájával és berakjuk az előmelegített sütőbe 30 percre.
Amíg sül elkészítjük a fülét és a rózsákat. A füléhez kicsit vastagabb tésztából ismét fonatott készitünk, majd az alufóliával körberakott jénai oldalára fektetjük, így pont akkora fület kapunk amekkora a kosár.