Hozzávalók:
A fasírthoz:
½ kg darált hús, 2 db tojás, 1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, pici pirospaprika.
A töltelékhez:
6 db lapka sajt, 15 dkg gépsonka.
Bacon kéreghez:
20 dkg szeletelt bacon.
Elkészítési módja:
Egy tálban összekeverjük a darált húst a tojásokkal, a pucolt és reszelt hagymával, a pucolt és áttört fokhagymát, a zsemlemorzsát és ízlés szerint ízesitjük sóval, borssal, majd rakunk bele pici pirospaprikát. Előmelegítjük a sütőt 210 °C-ra.
Egy folpack darabot függőlegesen kirakjuk a szalonnaszeletekkel, ráegyengetjük egyenletesen a fasírt masszát, rárakjuk a fele sonkát, majd erre a sajt lapocskákat, majd ismét sonkaszeletek.
Folpack segítségével feltekerjük jó szorosan.
Tepsire rakva lefedjük alufóliával és berakjuk az előmelegített sütőbe 1 órára, majd levéve az alufóliát még visszarakjuk a sütőbe még 10 percre míg megsütjük.
Tálaláskor batáta pürét és káposztasalátát kínálhatunk mellé.