Töltött fasírt bacon kéregben
2018. november 15. írta: Spider Girl

Töltött fasírt bacon kéregben

 p_20181114_201313.jpg

Hozzávalók:

 A fasírthoz:

  ½ kg darált hús, 2 db tojás, 1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, pici pirospaprika.

A töltelékhez:

 6 db lapka sajt, 15 dkg gépsonka.

Bacon kéreghez:

20 dkg szeletelt bacon.

 Elkészítési módja:

 Egy tálban összekeverjük a darált húst a tojásokkal, a pucolt és reszelt hagymával, a pucolt és áttört fokhagymát, a zsemlemorzsát és ízlés szerint ízesitjük sóval, borssal, majd rakunk bele pici pirospaprikát. Előmelegítjük a sütőt 210 °C-ra.

Egy folpack darabot függőlegesen kirakjuk a szalonnaszeletekkel, ráegyengetjük egyenletesen a fasírt masszát, rárakjuk a fele sonkát, majd erre a sajt lapocskákat, majd ismét sonkaszeletek.

p_20181114_143553.jpgFolpack segítségével feltekerjük jó szorosan.

Tepsire rakva lefedjük alufóliával és berakjuk az előmelegített sütőbe 1 órára, majd levéve az alufóliát még visszarakjuk a sütőbe még 10 percre míg megsütjük.

Tálaláskor batáta pürét és káposztasalátát kínálhatunk mellé.

p_20181114_201536.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8614372609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása