Fonott almás pite torta
2018. november 11. írta: Spider Girl

Fonott almás pite torta

Fonott almás pite torta

p_20181111_165519_hdr.jpg

 Hozzávalók:

 A tésztához:

  1 db tojás, 18 dkg vaj, ¾ csésze tej, 60 dkg liszt, 4 evőkanál cukor, 3 dkg élesztő, 1 db citrom reszelt héja, pici só.

Az almatöltelékhez:

  1-2 kg alma, ízlés szerint cukor és fahéj, kevés zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa.

A kenéshez:

 2 db tojás sárgája.

 Elkészítési módja:

 Pici cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Előmelegítjük a sütőt 170°C-ra.

Az átszitált lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a futatott élesztőt, a maradék cukrot, a sót és a citrom reszelt héját. Jól összedolgozzuk, majd picit pihentetjük míg elkészítjük a tölteléket.

Megpucoljuk és megreszeljük az almát, majd ízlés szerint cukrozzuk és rakunk bele fahéjat.

Elharmadoljuk a tésztát és a nagyobb részt lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd belefektetjük a vajjal és liszttel megszórt piteformába úgy hogy a szélére is jusson.

Megszórjuk a morzsával és rárakjuk a kifacsart almatölteléket.

A maradék tésztát kinyújtjuk és csíkokra vágjuk és a képeken lévő módon rácsozhatjuk, ha ügyesek vagyunk egymásba fonhatjuk.

p_20181111_143933.jpg

p_20181111_144138.jpg

p_20181111_144513.jpg

p_20181111_144540.jpg

p_20181111_145020.jpg

p_20181111_152354.jpg

Felvert tojás sárgájával megkenve berakjuk az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt megsütjük.

Tálalás előtt megporcukrozzuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3314366499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása