Almás finomság
Hozzávalók:
30 dkg babapiskóta,
a töltelékhez:
1.5 kg reszelt alma, 20 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 dl tej, ízlés szerint fahéj.
1 dl tej, 20 ml rumaroma.
Elkészítési módja:
Először elkészítjük a tölteléket: a reszelt almát a cukorral és a fahéjjal felrakjuk egy lábasban párolódni. Eközben 1 dl tejben elkeverjük a 2 csomag vaníliás cukrot és beleöntjük a párolt almába és besűrítjük vele.
Egy kapcsos tortaforma alját kirakjuk rumos tejbe áztatott babapiskótával, majd rákanalazzuk az almatöltelék felét, majd ismét rumos tejbe áztatott babapiskóta és a végén a tetejére simítjuk a maradék almatölteléket.
Ezután akár felvert tejszínhabbal, csokiforgáccsal, stb…..Egy napra vagy legalább egy éjszakára rakjuk hűtőbe és másnap szépen szeletelhető.