Almás finomság sütés nélkül
2018. október 27. írta: Spider Girl

Almás finomság sütés nélkül

Almás finomság

Hozzávalók:

  30 dkg babapiskóta,

 a töltelékhez:

1.5 kg reszelt alma, 20 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 dl tej, ízlés szerint fahéj.

 1 dl tej, 20 ml rumaroma.

Elkészítési módja:

 Először elkészítjük a tölteléket: a reszelt almát a cukorral és a fahéjjal felrakjuk egy lábasban párolódni. Eközben 1 dl tejben elkeverjük a 2 csomag vaníliás cukrot és beleöntjük a párolt almába és besűrítjük vele.

 Egy kapcsos tortaforma alját kirakjuk rumos tejbe áztatott babapiskótával, majd rákanalazzuk az almatöltelék felét, majd ismét rumos tejbe áztatott babapiskóta és a végén a tetejére simítjuk a maradék almatölteléket.

 Ezután akár felvert tejszínhabbal, csokiforgáccsal, stb…..Egy napra vagy legalább egy éjszakára rakjuk hűtőbe és másnap szépen szeletelhető.

p_20181027_154859.jpg

 

p_20181027_161012_hdr.jpg

p_20181027_161053_hdr.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9914325733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása