Hozzávalók:
a tésztához:
1 db tojás, 10 dkg vaj, 20 dkg liszt, 5 dkg cukor, 1 teáskanál sütőpor.
a töltelékhez:
2 db tojás, 0.5 kg túró, 1 dl tejföl, 15-15 dkg cukor és mák, 2 evőkanál étkezési keményitő, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítési módja:
egy tálban összekeverjük a tojást a cukorral, majd beleöntjük a felolvasztott és kihűtött vajat. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojásos keverékhez. Összegyúrjuk és egy sütőpapirral bélelt tortaformát és belerakjuk a tésztát úgy hogy a peremére is jusson.Berakjuk a hűtőbe 30 percre addig elkészítjük a tölteléket.
Töltelék: a mákot belerakjuk egy tálba és felöntjük annyi forró vízzel ami ellepi. 20 percig állni hagyjuk,majd leszűrjük.
Egy tálba összekeverjük turmix-al a túrót a tojásokkal, a tejföllel, a cukorral, a keményítővel és a vaníliás cukorral.
Elosztjuk egy kisebb és nagyobb adagra, a kisebbikbe belekeverjük a mákot.
í tésztát kivéve a hűtőből, majd a közepébe rakunk a túrótöltelékből, majd annak a közepébe mákos tölteléket és ezt addig folytatjuk felváltva míg a töltelékek el nem fogynak. Elég folyósak a töltelékek így szépen elfognak terülni. Egy fogpiszkáló segítségével középről indulva csíkokat húzzunk kifelé egészen a széléig.
180 °C-os sütőbe rakva kb. 50 perc alatt megsütjük, majd a leszedve a kapcsos formát, szeletelve kínáljuk.