Édes chilis bab cserépedényben
2018. október 05. írta: Spider Girl

Édes chilis bab cserépedényben

Hozzávalók:

20 dkg füstölt szalonna, 50 dkg darált sertéshús,1 db vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 db kaliforniai paprika, 40 dkg konzerv vörös bab, 20 dkg konzerv kukorica, 2 szem paradicsom, 7 dl házi sűrű paradicsomlé, 3 evőkanál olívaolaj, 1 dl édes chiliszósz, 1 db húsleveskocka, 1-2 dl víz, ízlés szerint, só- bors – bazsalikom- oregano.

 Elkészítési módja:

Megpucoljuk és kockákra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.. Megmossuk és kockákra vágjuk a paprikát és paradicsomot. Kockákra vágjuk a szalonnát. Serpenyőben olajon megpíritjuk a szalonnát, majd rárakjuk a hagymákat, ezt is megpíritjuk, majd hozzáadjuk a darált húst , amit szintén megpiritunk. Beleöntjük a cserépedényben, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, ráöntjük a paradicsomlét és fűszerezzük az összes fűszerrel ízlés szerint, belerakjuk a leves kockát is. Berakjuk a hideg sütőbe és 160-180°C-on főzzük, majd mikor megfőtt a hús belerakjuk a babot és a kukoricát, majd forralunk egyet és még forrón friss kenyérrel kínáljuk.

p_20181004_205911_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8114283789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása