Hozzávalók:
20 dkg füstölt szalonna, 50 dkg darált sertéshús,1 db vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 db kaliforniai paprika, 40 dkg konzerv vörös bab, 20 dkg konzerv kukorica, 2 szem paradicsom, 7 dl házi sűrű paradicsomlé, 3 evőkanál olívaolaj, 1 dl édes chiliszósz, 1 db húsleveskocka, 1-2 dl víz, ízlés szerint, só- bors – bazsalikom- oregano.
Elkészítési módja:
Megpucoljuk és kockákra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.. Megmossuk és kockákra vágjuk a paprikát és paradicsomot. Kockákra vágjuk a szalonnát. Serpenyőben olajon megpíritjuk a szalonnát, majd rárakjuk a hagymákat, ezt is megpíritjuk, majd hozzáadjuk a darált húst , amit szintén megpiritunk. Beleöntjük a cserépedényben, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, ráöntjük a paradicsomlét és fűszerezzük az összes fűszerrel ízlés szerint, belerakjuk a leves kockát is. Berakjuk a hideg sütőbe és 160-180°C-on főzzük, majd mikor megfőtt a hús belerakjuk a babot és a kukoricát, majd forralunk egyet és még forrón friss kenyérrel kínáljuk.