Szalonnás-csirkés tészta
2018. október 03. írta: Spider Girl

Szalonnás-csirkés tészta

Hozzávalók

2 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag újhagyma, 15-20 dkg reszelt sajt ( fele – fele arányban lehet füstölt is ), 2.5 dl főzőtejszín, 50 dkg csirkemell, 10 dkg kolozsvári szalonna, 25 dkg száraztészta, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.

Elkészítési módja:

Sós, forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük a tésztát. Megmossuk a húst és kockára vágjuk, a szalonnát is. Megpucoljuk a hagymákat és az újhagymát karikára, míg a lilahagymát és a mosott petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A pucolt fokhagymát összezúzzuk.

Belerakjuk a egy serpenyőbe az apróra vágott szalonnát és kisütjük a zsírját, majd a zsiradékban megpirítjuk a kockára vágott húst és kiszedjük.

Ha kell pótoljuk a zsiradékot és belerakjuk a hagymákat és addig pirítjuk míg össze nem esik, ekkor hozzáöntjük a tejszínt és tovább kevergetve felforraljuk, közben ízesítjük sóval és borssal.

Ha már forr a mártás belerakjuk a tésztát és a húst, majd jól összekeverve újból felforraljuk, ekkor megszórjuk bőven petrezselyemmel és reszelt sajttal, összekeverjük és megvárjuk míg a sajt elolvad, ha kell ízesítsünk utána. Még forrón kínáljuk a kisütött szalonnával és reszelt sajttal megszórva.

 img_20180310_204205.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2214279497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása