Hozzávalók:
a zsemlegombóchoz:
25 dkg liszt, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 1 tojás, víz, só.
a vadashoz:
1 kg sertéscomb, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 szelet zeller, 2 db hagyma, 3 db babérlevél,15 db szemes bors,
izlés szerint só, 8 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, 3 evőkanál liszt, 3 dl tejföl, 2 kiskanál cukor,izlés szerint törött bors.
Elkészítési módja:
A zsemlét kis kockákra vágd fel. Pirítsd meg, de figyelj rá, nehogy megégjen. A lisztet a tojással keverd össze, és annyi vízzel dolgozd össze, hogy galuskaszerű tésztát kapj.2 db 35cm hosszú darabot levágunk alufóliából, megszórjuk liszttel, ráhalmozzuk a szalvétagombóc felét, rúd alakúra formázva feltekerjük és az oldalait benyomkodjuk. Ugyanígy járunk el a másik tésztával. Lábasban vizet forralunk és belerakjuk a rudakat és fedő alatt 25 percig főzzük, de legalább egyszer megfordítjuk. Kivéve a vízből picit hagyjuk hűlni, majd levéve róla az alufóliát és ujjnyi vastagra felszeleteljük.
A húst nagyobb szeletekre vágom, olajon minden oldalát kicsit átpirítom, majd annyi vízzel engedem fel, amennyi ellepi. Belerakom a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, és az egészben hagyott vöröshagymát. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel ízesítem, és lefedve, lassú lángon puhára főzöm. Ha a hús puha kiszedem a főzőléből, a zöldségeket külön edénybe rakom, a babérlevelet, szemes borsot és a hagymát kidobom. A répát, fehérrépát és a zellert összeturmixolom, majd visszateszem a lábasba, mustárral, cukorral, törött borssal ízesítem, és vissza öntöm rá a főzőlevet. A liszttel elkevert tejfölt hozzászűröm, majd a húsdarabokat is visszarakom, és egyet forralok rajta.
Zsemleroláddal tálaljuk.