Pöttyös túrós és pudingos szívecske
2018. szeptember 22. írta: Spider Girl

Pöttyös túrós és pudingos szívecske

Hozzávalók:

 A tésztához:

  1 db tojás, 12.5 dkg vaj, 25 dkg liszt, 6 dkg porcukor, 2 csapott evőkanál kakaópor., 1 csomag sütőpor, pici só.

 A pudingos töltelékhez:

 0.5 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3-5 evőkanál cukor.

 A túrós töltelékhez:

 25 dkg túró, 8 dl tejföl, 1 db tojás, 10 dkg porcukor, ½ csomag vaníliás pudingpor, 2 csomag vaníliás cukor, citromlé.

 Elkészítési módja:

A tésztához tálba rakjuk a lisztet a sütőporral, pici sóval, majd hozzámorzsoljuk a vajat. Mikor már elég morzsás hozzáadjuk a porcukrot, majd a tojással felvert tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután levesszük a tészta 1!2-át és hozzáadjuk a kakaóport, majd félrerakjuk a hűtőbe. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

A nagyobb tésztadarabot enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk és kibélelünk vele egy piteformát vagy szív alakú formát, amit előtte kivajazzunk és kilisztezünk. Hűvösebb helyre rakjuk, míg elkészülnek a töltelékek.

Elkészítjük a pudingos tölteléket: Egy lábasba öntünk kevés tejet, majd elkeverjük benne a pudingport és a cukrot. Beleöntjük a többi tejet és felrakjuk a tűzre és kevergetve sűrűre főzzük, majd félrerakjuk hűlni.

Következik a túrós töltelék: Egy tálba rakjuk a túrót áttörjük villával, majd hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a citromlét, legvégén a pudingport és a tojást. Jól összekeverjük.

A formában lévő tésztára rárakjuk a pudingot, majd rákanalazzuk a túrótölteléket. A kisebb kakaós tésztából tetszés szerinti golyókat formázunk és belerakjuk a túrótöltelékbe.

Berakjuk az előmelegített sütőbe és 30 perc alatt megsütjük.

p_20180922_154704.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8114256029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása