Hozzávalók:
A tésztához:
1 db tojás, 12.5 dkg vaj, 25 dkg liszt, 6 dkg porcukor, 2 csapott evőkanál kakaópor., 1 csomag sütőpor, pici só.
A pudingos töltelékhez:
0.5 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3-5 evőkanál cukor.
A túrós töltelékhez:
25 dkg túró, 8 dl tejföl, 1 db tojás, 10 dkg porcukor, ½ csomag vaníliás pudingpor, 2 csomag vaníliás cukor, citromlé.
Elkészítési módja:
A tésztához tálba rakjuk a lisztet a sütőporral, pici sóval, majd hozzámorzsoljuk a vajat. Mikor már elég morzsás hozzáadjuk a porcukrot, majd a tojással felvert tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután levesszük a tészta 1!2-át és hozzáadjuk a kakaóport, majd félrerakjuk a hűtőbe. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
A nagyobb tésztadarabot enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk és kibélelünk vele egy piteformát vagy szív alakú formát, amit előtte kivajazzunk és kilisztezünk. Hűvösebb helyre rakjuk, míg elkészülnek a töltelékek.
Elkészítjük a pudingos tölteléket: Egy lábasba öntünk kevés tejet, majd elkeverjük benne a pudingport és a cukrot. Beleöntjük a többi tejet és felrakjuk a tűzre és kevergetve sűrűre főzzük, majd félrerakjuk hűlni.
Következik a túrós töltelék: Egy tálba rakjuk a túrót áttörjük villával, majd hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a citromlét, legvégén a pudingport és a tojást. Jól összekeverjük.
A formában lévő tésztára rárakjuk a pudingot, majd rákanalazzuk a túrótölteléket. A kisebb kakaós tésztából tetszés szerinti golyókat formázunk és belerakjuk a túrótöltelékbe.
Berakjuk az előmelegített sütőbe és 30 perc alatt megsütjük.