Túrós labdácskák
2018. szeptember 16. írta: Spider Girl

Túrós labdácskák

Túrós labdácskák

 Hozzávalók.

A tésztához:

 1 db tojás, 10 dkg margarin, 2 dl tej, ½ kg liszt, 2.5 dkg élesztő, 2 evőkanál cukor, 0.5 kávés kanál só, 1 csomag vaníliás cukor.

A túrótöltelékhez:

 25-30 dkg túró, 2-3 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 db tojás.

Lekenéshez:

 1-2 evőkanál margarin.

Elkészítési módja:

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanál cukorral. Beleszitáljuk a lisztet egy tálba és hozzáadjuk a felfutatott élesztőt, a tojást, a margarint, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd jól kidagasztjuk és letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

Míg kel a tészta kimargarinozzuk és kilisztezzük a sütőformát.

Elkészítjük a tölteléket: villával összetörjük a túrót, majd hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojás és én tettem bele pici tejfölt.

Mikor megkelt a tészta akkor vékonyan lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Minden tészta közepére rakunk egy kávés kanálnyi túrót, majd a széleit batyuszerűen összefogva jól összenyomkodva kis gombócokat formálunk. A lényeg jó szorosan kell összecsípni és ne legyen túl lisztes mert akkor szét fog nyílni.

Belerakjuk a gombócokat a sütőformába és letakarva még 25 percig dagasztjuk, ez idő alatt előmelegítjük a sütőt 180 ° C-ra. 25 perc letelte után berakjuk a sütőbe és 30 perc alatt megsütjük.

Mikor már megsült, kivesszük és porcukorral megszórjuk, majd hagyjuk kihűlni.

 p_20180916_152111.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2814243451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása