Hozzávalók:
A kókuszos részhez:
5 dl tej, 5 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 20 dkg kókuszreszelék, 1 csomag vaníliás cukor, 2 teáskanál étkezési zselatin.
A kakaós részhez:
20 dkg Rama vagy bármilyen vaj, 15 dkg porcukor, 40 dkg keksz, 3 evőkanál kakaópor, 1.7 dl víz, 1 evőkanál rum.
Elkészítési módja:
Elkészítjük a kókuszos részt: Felforraljuk a tejet a cukorral, majd pici tejet elvéve csomómentesre keverjük benne a lisztet és hozzáadjuk a többi forró tejhez. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vaníliás cukrot. Kevés tejet elveszünk és feloldjuk benne a zselatint, majd beleöntjük a többi tejbe és beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
Kibélelünk folpack-kal egy őzgerinc formát és belenyomkodjuk a kókuszos masszát, de úgy hogy az oldalára is kerüljön. Hagyjunk a tetejére is. Míg elkészítjük a kakaós masszát addig berakhatjuk a hűtőbe.
Kakaós massza: Apróra tördelünk 20 dkg kekszet, a többit pedig ledaráljuk. Belerakjuk egy edénybe a vizet a cukorral, kakaóval és a vajjal, majd 5 percig főzzük, a legvégén hozzáöntjük a rumot. Belekeverjük a darált kekszet és az apróra tördelt kekszet. Rárakjuk a fehér masszára, elterítjük, majd a maradék fehér masszával, megmaradt kókuszos masszával lezárjuk. Jól belenyomkodva, rakjuk a hűtőbe dermedni.
Mikor úgy látjuk jól megdermedt, egy tálcát a tetejére rakva hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. Leszedjük a folpack-ot és a bordák mentén szeletelhetjük.