Sült tarja párolt káposztával és burgonyapürével
2018. április 30. írta: Spider Girl

Sült tarja párolt káposztával és burgonyapürével

Sült tarja párolt káposztával és burgonyapürével

Hozzávalók:

A húshoz:

    személyenként 2-2 szelet csontnélküli tarja, zsír, 1-2 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma.

 A párolt káposztához:

   1 kisebb fej káposzta, 150-150 ml olívaolaj és víz, 8 evőkanál cukor, 1 db citrom kifacsart leve, 2 teáskanál őrölt fűszerkömény, 1 kávés kanál só.

A burgonyapüréhez:

  1 kg burgonya, kevés vaj és tej, só.

Elkészítési módja:

Megmossuk és sózzuk, borsozzuk a hússzeleteket, majd zsíron mindkét oldalán megpirítjuk. Mikor megpirult mellérakjuk a pucolt és karikára vágott hagymát és a pucolt és kettévágott fokhagymát. Felöntjük vízzel és lefedve puhára pároljuk, majd párolás után pirosra sütjük.

Míg fő a hús elkészítjük a párolt káposztát: A párolt káposztához vékonyra szeleteljük a káposztát. Felforrósítjuk az olajat belerakjuk a cukrot és picit megkaramellizáljuk. Rázogassuk az edényt, ne kevergessük. Belerakjuk a káposztát és alaposan összekeverjük az olajos karamellel és ízlés szerint megsózzuk. Ízesítjük köménnyel, a citrom kicsavart levével és a bor egy részét, lefedjük és így pároljuk. Kevergessük, nehogy leégjen. Ha kevésnek találjuk a levet akkor öntsük alá még bort és készre pároljuk.

Párhuzamosan míg párolódik a káposzta elkészíthetjük a burgonyapürét: Megpucoljuk és kockára vágjuk a burgonyát, majd sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt leöntjük róla a vízet és villával vagy burgonyatörővel összetörjük és rakunk bele ízlés szerint vajat és tejet, majd ha szükséges megsózzuk.

Tálaláskor teszünk a tányérra egy adag burgonyapürét mellé rakjuk a húst és a párolt káposztát.

 img_20180429_201935.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7413881640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása