Rakott burgonya cserépedényben
2018. április 15. írta: Spider Girl

Rakott burgonya cserépedényben

Minden hozzávaló saját kivéve a tejföl :)

Hozzávalók:

 burgonya, tojás, füstölt kolbász és szalonna, tejföl, sajt.

Elkészítési módja:

Megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük a burgonyát. Megfőzzük a tojásokat. Amíg főnek addig felszeleteljük a kolbászt és vékonyra vágjuk a szalonnát. Mikor megfőtt a burgonya és a tojás is mindkettőt megpucoljuk és vékony karikára vágjuk. Mázas cserépedény aljára szalonnaszeleteket rakunk és elkezdjük a rétegezést: burgonya, pici só, kolbászkarikák, tojás karikák, pici só és bőséges tejföl. Ezt addig folytatjuk míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére burgonya kerüljön és azt is jól meglocsoljuk tejföllel, majd bőségesen megszórjuk sajttal. tehetünk a tetejére egy kis szalonnát és így garantáltan nem lesz száraz a rakott burgonya.

img_20180406_210257.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6713816788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása