Hozzávalók:
burgonya, tojás, füstölt kolbász és szalonna, tejföl, sajt.
Elkészítési módja:
Megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük a burgonyát. Megfőzzük a tojásokat. Amíg főnek addig felszeleteljük a kolbászt és vékonyra vágjuk a szalonnát. Mikor megfőtt a burgonya és a tojás is mindkettőt megpucoljuk és vékony karikára vágjuk. Mázas cserépedény aljára szalonnaszeleteket rakunk és elkezdjük a rétegezést: burgonya, pici só, kolbászkarikák, tojás karikák, pici só és bőséges tejföl. Ezt addig folytatjuk míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére burgonya kerüljön és azt is jól meglocsoljuk tejföllel, majd bőségesen megszórjuk sajttal. tehetünk a tetejére egy kis szalonnát és így garantáltan nem lesz száraz a rakott burgonya.